Pokrenuta inicijativa za proglašenje Parka prirode “Prača”

Zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa dostavio je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju inicijativu za proglašenje zaštićenog područja Parka prirode “Prača” na području opštine Rogatica.

 

 

 

Pokrenuta inicijativa za proglašenje

Parka prirode “Prača”

Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa dostavio je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju inicijativu za proglašenje zaštićenog područja Parka prirode “Prača” na području opštine Rogatica.

 

Shodno tome, Ministarstvo je na osnovu urađene stručne osnove, te analize svih dostupnih podataka i informacija od strane Zavoda, pripremilo Prijedlog odluke o proglašenju Parka prirode “Prača”.

 

U skladu sa članom 15. tačka 4. Zakona o zaštiti prirode (“Službeni glasnik RS”, broj 20/14), tokom izrade akata o zaštiti prirodnih vrijednosti obezbjeđuje se učešće javnosti, putem javnog uvida.

 

U šalter-sali Opštine Rogatica, svakog radnog dana od 7 do 15 časova, moguće je izvršiti uvid u Prijedlog odluke i priloženu dokumentaciju, te upisati svoje komentare u Knjigu primjedbi, mišljenja i sugestija. Javni uvid će trajati do prve dekade februara 2021. godine.

Komentariši