Semir Kerla – Najuspješniji sportista općine Hadžići u 2020. godini

HADŽIĆI – Dodijeljena su općinska i sportska priznanja za 2020. godinu. – Najuspješniji sportista općine Hadžići u 2020. godini bio je Semir Kerla (nogomet).

 

 

 

 

HADŽIĆI – Dodijeljena su općinska i sportska priznanja za 2020. godinu.

 

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Hadžići koja je održana danas u Multimedijalnoj sali obilježen je Dan nezavisnosti BiH – 1. mart i Dan općine Hadžići – 6. mart. Dodijeljena su općinska i sportska priznanja za 2020. godinu. Kolektivna ”Šestomartovska plaketa” dodijeljena je Udruženju planinarsko-sportsko društvo „Brezovača- Hadžići“, a pojedinačne Asimu Merdanoviću i Hazim ef. Emši. Kolektivna ”Zahvalnica Općine Hadžići” dodijeljena je Top Tim Tri d.o.o. Hadžići, Udruženju za sport i rekreaciju „Fitness centar Dynamic“ Hadžići, Gulf Real Estate, a pojedinačne Midhatu Mehremiću, Adnanu Baliću i Enisi Telarević. Posebno počasno priznanje ”Prijatelj Hadžića” dobio je Elvir Kazazović.
Najuspješniji sportista općine Hadžići u 2020. godini bio je Semir Kerla (nogomet). Najuspješnija sportistkinja je Ajla Čajić (rukomet), a najuspješniji trener Muhamed Fisović (atletika). Najuspješnija ekipa općine Hadžići u 2020. godini bila je Rukometni klub Hadžići, a najperspektivniji sportista i sportistkinja Ahmed Bandić i Adna Čomor. Priznanje “Zaslužni sportski radnik” pripalo je Bahriji Nuhanović i Edi Koriću.
Prisutnima su se obratili načelnik Hamdo Ejubović i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Mujo Ibrica.
Odata je počast herojima rata od 1992. do 1995. godine te položeno cvijeće i proučena Fatiha na šehidskim mezarjima na Igmanu, Mokrinama, Kahrimanima i centralnom spomen-obilježju ispred zgrade Općine.
S obzirom na pandemiju koronavirusa, te mjere ograničenja, ovogodišnji Dan općine Hadžići obilježen je u skladu sa trenutnom situacijom i uz poštivanje svih mjera koje su izrekli nadležni.

Komentariši