SRETAN 15, april Dan ARMIJE RBiH

Zato Armija RBiH, nije bila “takozvana” – to je bila legalna odbrambeno-oslobodilačka vojna sila RBiH koja se organizirala iz bosanskog naroda da spasi RBiH od dvostruke agresije Miloševićevog i Tuđmanovog režima 1992-1995, poručili su iz Insistuta za istraživanje genocida Kanda povodom obilježavanja Dana Armije RBiH, koja je jedina formacija sa područja bivše Jugoslavije nasljednica antifašističke borbe iz Drugog svjetskog rata.

 

 

SRETAN 15, april Dan ARMIJE RBiH

 

To je bila legalna odbrambeno-oslobodilačka vojna sila RBiH koja se organizirala iz bosanskog naroda da spasi RBiH od dvostruke agresije Miloševićevog i Tuđmanovog režima 1992-1995, poručili su iz Insistuta za istraživanje genocida Kanda povodom obilježavanja Dana Armije RBiH

Djelovanju Armije RBiH u njenoj zaštitničkoj borbi za živote svih naroda i građana u bosanskohercegovačkoj državi je zadivilo čitav svijet, najveće vojne, političke i akademske stratege i borce za ljudska prava i slobode. Zato Armija RBiH, nije bila “takozvana” – to je bila legalna odbrambeno-oslobodilačka vojna sila RBiH koja se organizirala iz bosanskog naroda da spasi RBiH od dvostruke agresije Miloševićevog i Tuđmanovog režima 1992-1995, poručili su iz Insistuta za istraživanje genocida Kanda povodom obilježavanja Dana Armije RBiH, koja je jedina formacija sa područja bivše Jugoslavije nasljednica antifašističke borbe iz Drugog svjetskog rata.

Mediji u i van BiH prenose podvale iz medijsko-propagandnih i obavještajnih krugova da je neko ko je branio svoju državu “tzv.”, a ne legalan državni sistem vojne odbrane. Takva morbidnost dolazi iz udruženog zločinačkog poduhvata koji traje i u dejtonskom miru pod imenom antibosanski projekat. Armija RBiH nije bila vođena ideologijom genocida i etničkog iskorjenjivanja drugoga, nije postojao nikakav plan da se uništi jedan narod, da se prave zločini i slično. Takvo nešto nije postojalo ni na nivou bosanskohercegovačke države, politike i kulture. U uslovima kada svijetom vlada krivda, u uslovima kada međunarodna zajednica uključujući i Haški tribunal amnestira nacionalističke ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske na račun podjele BiH i u uslovima kada udruženi antibosanki projekat jača u matici i dijaspori multietnička zaštitnička borba Armije RBiH za Ideju Bosne i Bosanski duh što je i borba za evropske, američke i kanadske vrijednosti dobiva sve više na značaju. Hvala svim pripadnicima Armije RBiH za sve ono dobro što su učinili za nas i omogućili nam da i dalje živimo i gradimo slobodnu budućnost BiH. Svim borcima i pripadnicima Armije RBiH, svim bosanskohercegovačkim patriotima u matici i dijaspori, čestitamo 15. april, Dan Armije RBiH.

 

Komentariši