ZAHVALNICA OPĆINE VOGOŠĆA PRIM. DR. NIJAZU ŠTITKOVCU

Prim. dr.  Nijaz Štitkovac  jedan je  od ovogodišnjih  dobitnika zahvalnice Općine Vogošća, koja mu je uručena na Svečanoj sjednici Općinskog viječa  održanoj povodom dana Općine Vogošća. Doktor Nijaz je istakao da mu ovo priznanje mnogo  znači, jer je to rezultat njegovog dugogodišnjeg, sveukupnog djelovanja na području Općine Vogošća.

 

 

 

ZAHVALNICA OPĆINE VOGOŠĆA PRIM. DR. NIJAZU ŠTITKOVCU

 

Prim. dr.  Nijaz Štitkovac  jedan je  od ovogodišnjih  dobitnika zahvalnice Općine Vogošća, koja mu je uručena na Svečanoj sjednici Općinskog viječa  održanoj povodom dana Općine Vogošća 24.juna. 2021.godine. Doktor Nijaz je istakao da mu ovo priznanje mnogo  znači, jer je to rezultat njegovog dugogodišnjeg, sveukupnog djelovanja na području Općine Vogošća.

Dobitnik je brojnih priznanja i zahvalnica za rad u svojoj profesiji koji je njegova obaveza, a  kako kaže njegov angažan i djelovanje na području općine Vogošća počeo je  prije 20-tak godina. Prvi njegov angažman u Vogošći  bio je u Sportskom ribolovnom društvu Vogošća,  gdje je bio predsjednik i uspješni takmičar. Pored toga bio je i predsjedavajući u školskom  odboru SŠC Vogošća. Specijalizirao je  otorinolaringologiju i godinama je radio u Domu zdravlja Vogošća.Trenutno obavlja funkciju direktora u Domu zdravlja Ilijaš. Delegat je u Skupštini Ljekarske komore Kantona Sarajevo i dobitnik priznanja Ljekarske komore KS.

„Ne treba biti pasivan u mjestu gdje živiš i samo očekivati da uradi neko nešto za tebe, nego treba djelovati u svojoj lokalnoj zajednici. Treba nešto uradti da se vidi, osjeti i da ostane iza nas“ istakao je dr. Štitkovac.  Zahvalio svima koji su prepoznali njegov sveukupni  trud, rad  i zalaganje na području Općine Vogošća .

 

Komentariši