SAD: U saobraćajnoj nesreći poginuo Rifat Podžić

Vozač kamiona porijeklom iz Bosne i Hercegovine izgubio je život prošle sedmice na zloglasnoj dionici krivudavog planinskog puta u Koloradu. Državna patrola Kolorada (CSP) intervenirala je u 8:25 ujutro u utorak, 21. septembra. Pripadnici policije kazali su da se 54-godišnji vozač kamiona Rifat (Muje) Podžić, porijeklom iz BiH (Žepa) 

 

 

 

 

SAD: U saobraćajnoj nesreći poginuo Rifat Podžić

 

Vozač kamiona porijeklom iz Bosne i Hercegovine izgubio je život prošle sedmice na zloglasnoj dionici krivudavog planinskog puta u Koloradu. Državna patrola Kolorada (CSP) intervenirala je u 8:25 ujutro u utorak, 21. septembra.

 

Pripadnici policije kazali su da se 54-godišnji vozač kamiona Rifat (Muje) Podžić, porijeklom iz BiH (Žepa) vozio kamionom Peterbilt iz 2010. godine sa prikolicom na autoputu Kolorado 160 u blizini oznake 160, u okrugu Mineral, kada se dogodila ova nesreća.

 

U izvještaju za CDLLife, CSP je objasnila:

 

– Preliminarna istraga pokazuje da se vozilo kretalo velikom brzinom (trenutno nepoznata brzina) nizbrdo. Vozilo se približilo oštrom lijevom zavoju i skrenulo desno, udarivši u cementnu barijeru, i nekoliko stabala i polomivši motor.

 

Nisu učestvovala druga vozila. Vjeruje se da su brzina i mogući zastoj/kvar kočnice doprinijeli nesreči. Ne sumnja se na drogu/alkohol, rekao je CSP.

 

Sablasne, jezive snimke koje je napravila High Peaks Photography jednostavno lede krv u žilama.

Prema podacima CSP -a, od 2015. do 2019. godine dogodilo se 47 padova kamiona na zapadnoj strani prijevoja Wolf Creek. Tri od ovih nesreća dovela su do smrtnih ishoda.

 

https://kam-bus.info/sad-sablasna-nesreca-kamion-izletio-sa-ceste-u-provaliju/?fbclid=IwAR0-WDZ9z4STDtOrfXLI2xOkeZVEgIR-qHkpfJievWe5J0OEbA8C_IBMaMk

 

 

video:

https://www.youtube.com/watch?v=fWKr6E-xtOc&t=222s

 

 

Komentariši