ZEPA mezarje – Otvaramo drugi krug donacija

Mi danas zvanicno otvaramo drugi krug donacija pa ko zeli da ucestvuje u ovom hajru bujrum. Ovaj put sve uplate ce se vrsiti u Zepi pa ko zeli iz vani da donira miramo naci nacin dostave bicemo u kontaktu. Ja za moju Zepu mogu raditi sedmicu u USA i hocu za ovaj projekat doniram od moje porodice prvih 7 metara 1000 KM osmi metar uzima moj jaran iz Krusev dola Salmedin Spiodic Socijalac a vi ostali se redajte do nas kolko ko moze i zeli prema vasim mogucnostima .

 

 

 

ZEPA mezarje – Otvaramo drugi krug donacija

Mujo Omanovic

30/9/21 Zepa-Atlanta 

Postovani donatori nasih projekata ograde mezarja u Zepi duzni smo i obavezni davas informisemo o utrosku ostatka vasih donacija od prvog projekta.

 

Danas smo dogovorili radove na drugom projektu dva djela gornjeg (starog )mezarja 220 metara panel ograde sa potpornim zidovima 110 metara visina zida 1 metar i ostalo 110 metara cokla tako da ce nas kostati po metru duznom do 130 km kao i dosada.

 

Pored ove panel ograde plan je da se sve unutrasnjost mezarja ocisti sto je jako zaraslo kao sto vidite da se za pozadinu ograde istih mezarja prenese ograda od turbeta do sehidskog obiljezja a da se od nove ograde do sehidskog obiljezja postavi isto panel ograda i da se ocisti od skole suma i sredjivanje raskrsnice izmedju mezarja.

 

Poslovi cese raditi u tri faze.

 

1-Faza kopanje temelja i betoniranje zidova i cokle i ona ce poceti za dvije sedmice kada majstori budu slobodni i plan je da se ona zavrsi za 10 dana i za ovu fazu zasad garantujemo da ce biti zavrsena jer imamo sredstva za nju a ostale faze zavisi od nas sviju hocemo li nastaviti.

 

2 – Faza ce biti ciscenje kojeg ima jako puno i morace se rucno raditi jer masine nemogu ulaziti.

 

3 – Faza zavrsna postavljanje svih ograda.

 

Znaci ostalo nam je od prvog projekta 10 300.00 KM i to nam otprilike moze biti za ciscenje prenos ograde i zagradjivanje od male vode i podikuke, postavljanje panel ograde od turbeta do sehidskog obiljezja u duzini oko 130 metara i ako sta ostane dase ocisti od skole siprazje i kamenje to mora sa bagerom.

 

Nama postovani donatori i Zepljaci ostaje da prikupimo sredstva za komplet ogradu od 220 metara x 130 km =26 000.00 KM ja mislim da mozemo i hocemo plan je da se sve zavrsi do kraja novembra al to sve zavisi od nas kojom brzinom skupimo sredstva tako ce se i radovi odvijati. 

 

Mi danas zvanicno otvaramo drugi krug donacija pa ko zeli da ucestvuje u ovom hajru bujrum. Ovaj put sve uplate ce se vrsiti u Zepi pa ko zeli iz vani da donira miramo naci nacin dostave bicemo u kontaktu. 

 

Ja za moju Zepu mogu raditi sedmicu u USA i hocu za ovaj projekat doniram od moje porodice prvih 7 metara 1000 KM osmi metar uzima moj jaran iz Krusev dola Salmedin Spiodic Socijalac a vi ostali se redajte do nas kolko ko moze i zeli prema vasim mogucnostima .

 

Svim ucesnicima oba projekta zelim dobro zdravlje i danam Allah ukabuli nasa dobra djela

 

Mujo Omanovic

 

 

Komentariši