Tuzla – Predavanje na temu Dan državnosti BiH

U okviru projekta “Putevi dobra” u četvrtak, 18.11.2021. godine, održano je redovno sedmično predavanje i druženje u Centru za mlade Tušanj. Predavanje na temu “Dan državnosti Bosne i Hercegovine” održao je Nezim-ef. Halilović Muderis. 

 

 

 

 

Tuzla – Predavanje na temu Dan državnosti Bosne i Hercegovine

 

U okviru projekta “Putevi dobra” u četvrtak, 18.11.2021. godine, održano je redovno sedmično predavanje i druženje u Centru za mlade Tušanj.

Predavanje na temu “Dan državnosti Bosne i Hercegovine” održao je Nezim-ef. Halilović Muderis. 

Muderis je inspirativno govorio o ljubavi prema domovini i ispravnom odnosu prema njoj. Naglasio je da su mladi veliki potencijal i da je potrebno da se još više žrtvuju na putu sticanja znanja i vještina, kako bi svoju domovinu učinili snažnijom i prosperitetnijom. Prisutni su s oduševljenjem slušali predavanje koje je obilovalo mnogim primjerima koji svjedoče o časti, čestitosti i hrabrosti mladih Bošnjaka u najdelikatnijim situacijama u skorijoj historiji Bosne i Hercegovine.

Nakon predavanja je nastavljeno druženje mladih s Muderisom u divanhani Centra za mlade, uz kahvu i zakusku. 

“Putevi dobra” je projekat Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog koji afirmira pozitivne vrijednosti i oblikuje svijest mladih u duhu naše vjere i tradicije. 

Pridružite nam se i vi, četvrtkom poslije jacije-namaza.

 

 

 

 

 

Komentariši