SRETAN VAM DAN NEZAVISNOSTI!

Svim građanima, koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom a posebno našim Rogatičanima kao i našim posjetiocima, želimo čestitati 1.Mart DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

 

 

SRETAN VAM DAN NEZAVISNOSTI!

 

Punih 30 godina je otkako su građani Bosne i Hercegovine odlučili da svoju budućnost grade u nezavisnoj, slobodnoj i demokratskoj državi.

Na referendumu kojem su se odazvale dvije trećine građana skoro stoporocentnom podrškom je izglasana nezavisna Bosna i Hercegovina – država ravnopravnih građana i naroda, Srba, Hrvata i Bošnjaka, kao i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Nakon obnove nezavisnosti i međunarodnog priznanja, Bosna i Hercegovina je bila izložena brutalnoj agresiji. I u takvim okolnostima njen teritorijalni integritet i nezavisnost su sačuvani.

Borba za stabilnu i mirnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će svaki čovjek biti ravnopravan na svakom njenom pedlju i danas traje, i na sreću, vodi se političkim sredstvima.

Veliki dio puta do ostvarenja cilja svih gradjana– moderne, prosperitetne i demokratske države, koja je članica euroatlanskog civilizacijskog kruga, već smo prošli. Sasvim sigurno ćemo na tom putu istrajati.

To je obaveza naše generacije i naš dug prema prošlim, ali i prema budućim generacijama.

Svim građanima, koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom a posebno našim Rogatičanima kao i našim posjetiocima, 

želimo čestitati 1.Mart

DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

 

Komentariši