Obuka i praktična provjera znanja vatrogasaca-spasilaca

Jedna od tih provjera provedena je ovih dana. Vatrogasci su, na ovoj obuci, položili ispit, a ispit je položila i raspoloživa oprema, koja se najčešće koristi pri saobraćajnim udesima na magistralnom putu Podromanija – Rogatica, posebno na dionici Stjenice – Kovanj  na kojoj se, zbog većeg broja krivina, najčešće dešavaju saobraćajni udesi ne rijetko i sa tragičnim posljedicama. 

 

 

 

Obuka i praktična provjera znanja vatrogasaca-spasilaca

ROGATICA – Uz prioritetnu zaštitu od požara, vatrogasci se brinu i o zaštiti od elementarnih i drugih nedaća među kojim je i spasavanje u slučaju saobraćajnih nesreća i izvlačenje povrijeđenih iz vozila.

Pošto za taj dio intervencija imaju potreban alat za njegovu upotrebu vatrogasci moraju biti stručno osposobljeni, u tom cilju provodi se obuka i praktična provjera znanja vatrogasaca-spasilaca, ali testiramo ispravnost opreme.

Jedna od tih provjera provedena je ovih dana. U demonstraciji naučenog u slučaju saobraćajne nesreće, u dvije odvojene grupe učestvovalo je po šest vatrogasaca-spasilaca maksimalno opremljeni kao što idu i na svaku drugu intervenciju.

Vatrogasci su, na ovoj obuci, položili ispit, a ispit je položila i raspoloživa oprema, koja se najčešće koristi pri saobraćajnim udesima na magistralnom putu Podromanija – Rogatica, posebno na dionici Stjenice – Kovanj  na kojoj se, zbog većeg broja krivina, najčešće dešavaju saobraćajni udesi ne rijetko i sa tragičnim posljedicama. 

Komentariši