Pogledajte insert novog filma Ahmeda Imamovića

“UMRI PRIJE SMRTI” Pogledajte insert novog filma Ahmeda Imamovića – “Scena koju ste imali priliku vidjeti je scena boksa u kojoj igra legendarni Rade Šerbedžija kao special guest star, Aida Bukva, naš bokserski evropski prvak Edin Puhalo-Iron Puki i njegov mali sin Arslan, kojeg smo oslovili kao Iron Puki Junior, koji je zapravo predstavnik sve djece, a protiv kojeg se ja borim u filmu kao nesavjesni doktor”, kazao je.

 

 

“UMRI PRIJE SMRTI”

Pogledajte insert novog filma Ahmeda Imamovića u kojem glume Adnan Hasković i Rade Šerbedžija

U prethodna dva dana na lokacijama u Sarajevu završen je i treći blok snimanja novog filma Ahmeda Imamovića “Umri prije smrti” u produkciji Comprex Production, a u kojem glavnu ulogu tumači Adnan Hasković i s time je zaokružen kompletan proces snimanja.

Donosimo vam dio atmosfere sa posljednjeg dana snimanja i samo za čitatelje Klix.ba videoscene u kojoj su akteri Adnan Hasković, Rade Šerbedžija, Iron Puki i Iron Puki Junior.

O novom filmu “Umri prije smrti” govorio je glavni glumac Adnan Hasković.

“Prethodna dva dana smo imali jako zanimljiv, neobičan i kreativan proces, uostalom kao i tokom snimanja kompletnog filma. Mogu vam reći da sam ponosan na sve nas u ekipi. Upustili smo se u jedan potpuno drugačiji, atipičan i vrlo hrabar vid kreativnog djelovanja na filmskom setu i taj se put ispostavio plodonosnim u svakom smislu”, kazao je.

Nastavlja da su u zadnjem bloku snimali scene koje njegov karakter sanja u filmu, a koje su kreativno pomjerene, nadrealne i lucidne te prije svega u simboličkom smislu vrlo duboke i značajne.

“Scena koju ste imali priliku vidjeti je scena boksa u kojoj igra legendarni Rade Šerbedžija kao special guest star, Aida Bukva, naš bokserski evropski prvak Edin Puhalo-Iron Puki i njegov mali sin Arslan, kojeg smo oslovili kao Iron Puki Junior, koji je zapravo predstavnik sve djece, a protiv kojeg se ja borim u filmu kao nesavjesni doktor”, kazao je.

Dodaje da su čekali slobodne termine Šerbedžije prilagođavajući plan snimanja njegovim obavezama i zaista se na kraju to strpljenje isplatilo.

“Čast i zadovoljstvo mi je bilo igrati rame uz rame s Radetom Šerbedžijom, koji fascinira svojom energijom, karizmom, kreativnošću i ogromnim poštovanjem prema kolegama. To iskustvo će mi mnogo značiti. Počašćen sam što me dragi Bog spojio s Ahmedom Imamovićem, kojeg istinski smatram jednim od ludo hrabrih, lucidno kreativnih i iznimno talentovanih evropskih reditelja. Drago mi je da smo postali istinski prijatelji i nesumnjivo je da će Ahmed napraviti film o kojem će se dugo pričati u filmskom svijetu”, zaključio je.

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=nl8Znoz_cME

 

 

 

Komentariši