Održana “ROGA – DOWNHILL RACE 2022”

Trka je organizovana na stazi u naselju Bilino polje, a njena dužina je 2.5 kilometara. Najbrži takmičari dobili su vrijedne novčane nagrade, medalje i pehare.

 

 

 

Održana “ROGA – DOWNHILL RACE 2022”

Klub Goat`s Milk Crew iz Rogatice okuplja ljubitelje brdskog biciklizma. Trenutno broji 15 članova čije je učešće već bilo zapaženo na takmičenjima u regionu. Zahvaljujući njihovoj ideji i požrtvovanosti, te uz podršku Turističke organizacije i Opštine Rogatica, proteklog vikenda je održana trka ROGA – DOWNHILL RACE 2022.

Trka je organizovana na stazi u naselju Bilino polje, a njena dužina je 2.5 kilometara.

Takmičari supodjeljeni u tri kategorije: hobi, junior i elita. Tu su takmičari iz Srbije i BiH, dok su takmičari iz Slovenije bili spriječeni da učestvuju.

Ognjen Limić iz Goat’s Milk Crew-a osvojio je prvo mjesto u junior kategoriji. Istovremeno je obavio i veliki dio posla na pripremi staze.

– Ovim sportom se bavim godinu i po. Potrudio sam se da zaživi u našem gradu i želja mi je da to podignem na neki viši nivo. Iako je ekstreman, ovo je veoma zdrav sport. Prva trka mi je bila na Bjelašnici, druga na Torniku, a u maju smo i u Rogatici imali jednu trku kojom smo na neki način obilježili početak našeg rada. Današnja trka je na još ozbiljnijem nivou – rekao je Limić.

Po kategorijama ostvareni su sljedeći rezultati:

Hobi
1. Strahinja Limić (Rogatica, BiH)
2. Lazar Babić (Rogatica, BiH)
3. Daniel Šišić (Sarajevo, BiH)

Junior
1. Ognjen Limić (Rogatica, BiH)
2. Đorđe Obradović (Zlatibor, Srbija)
3. Petar Kolarević (Zlatibor, Srbija)

Elita
1. Tarik Šuta (Sarajevo, BiH)
2. Mirnes Kovačević (Sarajevo, BiH)
3. Veljko Gavrilović (Požega, Srbija)

Najbrži takmičari dobili su vrijedne novčane nagrade, medalje i pehare.

Komentariši