POCELA DRUGA FAZA RADOVA NA DVORANI

Radi se o drugoj fazi višenamjenskog objekta veličine 70×30 metara sa 873 sjedećih mjesta na tribinama za koje su kroz prvu fazu urađeni nosači betonskih stubova za vanjske i unutrašnje obloge i krovnu konstrukciju, uz iznesticiju od 400.000 maraka..

 

 

POCELA DRUGA FAZA RADOVA NA DVORANI

 

Radi se o drugoj fazi višenamjenskog objekta veličine 70×30 metara sa 873 sjedećih mjesta na tribinama za koje su kroz prvu fazu urađeni nosači betonskih stubova za vanjske i unutrašnje obloge i krovnu konstrukciju, uz iznesticiju od 400.000 maraka koje je obezbijedila opština pred kraj 2019. zaduživanjem kod Investiciono-razvojne banke RS.

Ova, druga, faza u kojoj treba da se izrade, dovezu i montiraju armirano-betonske grede sa nosačima tribina sa montiranim sjedištima u budućim tribinama. Tu je i izrada, dovoz i montaža armirano-betonskih krovnih greda, nosača greda i rožnjača sa pratećom opremom, te izrada, transport i montaža ploča olakšane tavanice sa pripoadajućim spojnicama u ukupnoj vrijednosti od 500.000 maraka.

Pod krovom dvorne uz plohu predviđenu za sportske aktivnosti nalaziuće se teren za košarku, rukomet, odbojku, dvoransku atletiku i mali fudbal sa pratećim prostorijama i opremom.

I ova, druga, faza radova nakon provedene tenderske procedure, povjerena je kompaniji „Širbegović“ iz Gračanice, čiji radnici i mehanizacija rade punom parom svakog dana od jutra do prvih sijalica i kako reče šef radilišta Senad Kurtović, biće obavljeni i prije ugovorenog roka.

 

 

 

 

Komentariši