Novo u Rogatici – Niču i već rade solarne elektrane

Nova firma u Rogatici  registrovana kod nadležnih organa početkom ove godine i osnovni zadatak joj je da realizuje plan izgradnje šest solarnih elektrana na području opštine.

 

 

Novo u Rogatici – Niču i već rade solarne elektrane

 

Nova firma u Rogatici  registrovana kod nadležnih organa početkom ove godine i osnovni zadatak joj je da realizuje plan izgradnje šest solarnih elektrana na području opštine. Riječ je o tri objekta u selu Brankovići na platou Borika, a ispod planine Sjemeć. Sa imenom „Brankovići“ 1, 2 i 3, ukupne instalisane snage 533 kilovata (kW), od koje Brankovići 1 ima instalisanu snagu 233 kW, a ostale dvije po 150 KW.

Paralelno sa izgradnjom elktrana u Brankovićima, vršene su pripreme i za izgradnju još tri solarne elektrane. Za lokaciju je izabrano selo Rađevići na obroncima Devetaka,  I ovdje se radi o „Rađevićima“ 1, 2 i 3. ukupnog kapaciteta instalisane snage 464 kW.

Elektrana Rađevići 1. puštena je u rad 19. oktobra mjeseca, a ostale dvije, ako vremenske prilike dozvole, a Rađevići su na nadmorskoj visini od 1200 metara i podložno ranim jakim mrazevima i visokom sniježnom pokrivaču, „dvojka“ i tojka bi trebalo da se završe do kraja ovog mjeseca ove godine.

 

 

Komentariši