Emina Omanović u konkurenciji za najperspektivniju sportašicu u BiH

Emina Omanović iz Ilijaša u konkurenciji za najperspektivniju sportašicu u BiH

Emina Omanović u konkurenciji za najperspektivniju sportašicu u BiH – Emina je porijeklom iz HEROJSKE Žepe, kcerka Hamdije Omanovića…

 

 

 

Emina Omanović u konkurenciji za najperspektivniju sportašicu u BiH

 

Stručni žiri 22. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH, manifestacije u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH na sjednici u Banja Luci skratio je danas liste nominovanih u svim kategorijama.

U najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju su plivačica Lana Pudar, biciklistkinja Lejla Njemčević i odbojkašica Dajana Bošković.

Žiri je analizirao i redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipu, te su u najužoj konkurenciji ženska odbojkaška reprezentacija BiH, Hrvatski športski klub Zrinjski i muška košarkaška reprezentacija BiH.

Laureat nagrade za najboljeg trenera bit će Stevan Ljubičić (odbojka), Goran Grahovac (plivanje) ili Sergej Jakirović (fudbal).

Kandidatkinje za najperspektiviju sportistkinju BiH su Jana Đerić (kik boks), Emina Sipović (karate), Dragana Matić (biciklizam), Marija Jokić (taekwondo), Emina Omanović (atletika), Tea Kovačević (tenis), Merjema Kišić (odbojka). Za najperspektivnijeg sportistu konkuruišu Luka Pejić (karate), Anes Ćehajić (biciklizam), Emel Ljubuškić (biciklizam), Stefan Maksimović (rukomet) i Hamza Muharemović (atletika).

“Kao na prethodnoj sjednici i ovog puta smo bili na visini zadatka poštujući sportske kriterijume i rezultate koji su sportisti i ekipe postigli u ovoj sezoni. Nema sumnje da će i ovaj put nagrade biti uručene onima koji su to svojim trudom, zalaganjem i rezultatom to najviše zaslužili. Donositi ovakve odluke nikada nije lako ali vjerujem da ćemo 23. decembra kada bude svečano proglašenje dobiti nove sportske heroje bh. sporta”, rekao je Nikola Nikić, predsjednik žirija.

“Nezavisne novine” i Radio televizija BiH već 22. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim pomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej – sportski uzor, najbolji sportista za osobe sa invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba sa invaliditetom i Nagrada čitalaca.

Svečana manifestacija bit će održana 23. decembra u hotelu “Holiday” u Sarajevu s početkom u 20:00 sati, uz direktan prenos na BHT1 i www.nezavisne.com.

 

 

Komentariši