Glumac Damir Kustura smršao više od 60 kilograma, pokazao i kako održava formu

Bosanskohercegovački glumac Damir Kustura uspio je smršati više od 60 kilograma te je otkrio šta mu je najviše pomoglo da postigne ovu nevjerovatnu fizičku transformaciju.

“Prvo su počeli bolovi u koljenima i zglobovima. Mislio sam da su to neke stare povrede, koje su nastale dok sam studirao. Ljekari su ustanovili artritis. Nakon prestanka pušenja dobio sam 10-ak kilograma. Onda sam počeo koristiti kortikosteroide i tu sam opet dobio 10-ak kilograma. Gotovo nikako se nisam mogao kretati”, rekao je ranije za International Health BiH.

Dodao je da je zbog kilaže morao napustiti neke predstave. Od 92 kilograma došao je do 160. Tada je shvatio da mora promijeniti svoj način života zato što će u suprotnom postati invalid. U junu 2020. odlučio se za liposukcijsku dijetu.

“Najbolja stvar u cijelom procesu jeste što je brzo i efikasno. To je čudo koje je meni trebalo”, dodao je. Naravno, on još uvijek redovno posjećuje teretanu i tako održava formu.

Kao što je već poznato, i bh. reditelj Pjer Žalica i njegova supruga Jasna su smršali uz pomoć liposukcijske dijete.

“To je tretman, način ishrane i organizacije života koji je razvio naš nutricionista Kenan Mandra. Provodi se u fazama, u početku je dosta zahtjevan tretman u kojem imate jedan ‘čvrsti’ obrok, večeru pripremljenu od odabrane liste namirnica. Za doručak i ručak uzimate napitak kojem su osnovni sastojak aminokiseline prirodnog porijekla. Kasnije, kako napredujete uvodite sve više namirnica, još jedan obrok – doručak i na koncu se sve svodi na promijenjene životne navike, prehranu koja najviše liči na mediteransku. Dosta maslinovog ulja, ribe, zeleni, blitve, limuna, maslina, paradajza…”, rekao je ranije u razgovoru za Klix.ba.

Komentariši