Od danas smo BOSNA MVP

Danas smo potpisali sporazum o saradnji sa košarkaškim klubom Bosna Sarajevo. Od danas smo BOSNA MVP

Od danas smo BOSNA MVP

Danas smo potpisali sporazum o saradnji sa košarkaškim klubom Bosna Sarajevo. Od danas smo BOSNA MVP

Autor: Sead Pešto

Vratio sam se kući. Košarkaški klub MVP nakon 6 mjeseci postojanja postaje dio velike Bosnine porodice. Dogovorili smo ono o čemu sam maštao u momentu kad sam odlučio osnovati klub i svu svoju ljubav, znanje i iskustvo uložiti u jednu dobru priču.

Ideja je bila da klub jednog dana bude nosioc razvoja košarke prije svega u Sarajevu a onda i šire. Postavio sam sebi neke razumne rokove od 4 sezone da bi napravili nešto što bi moglo biti temelj te priče. Stvari koje se rade iskreno idu puno brže od onih koji se rade “pro forme”. Od samog početka zamislio sam to kao moju malu mini Bosnu i stvari su se počele slagati kao u nekom dobrom filmu. Ubrzavamo svaki dan i sad smo tu gdje sam planirao biti za 4 godine.

Od danas nastupamo pod imenom BOSNA MVP i tako narednih minimum deset sezona. Mnogi su me pitali zašto? Zbog čega Bosna? Šta je to tako veliko u mom srcu pa sam bez puno razmišljanja prihvatio ponudu mog najdražeg kluba. Bosna je klub koji već desetak godina nije ono što je bila nekad- simbol kvalitete, izvrsnosti i kvalitetnog rada sa mladim igračima.

Odgovor je vrlo jednostavan.

Čovjek koji nešto voli ponekad nije racionalan ali svi koji me znaju svjesni su koliko meni Bosna znači i koliko sam ponosan na ovo što smo dogovorili danas. Ponosan sam na sve vas koji ste uz MVP od samog početka. Hvala za podršku Nihad Usanovic , Mediha M Vedad Forto, moja Nađa Biberović Pešto i mnogi drugi.

Ne može se baš sve objasniti ako nisi nikad doživio istinsku ljubav. Meni je Bosna baš to “prva i vječna ljubav”. I Biće Bosna opet kao što je bila jer ima nas dovoljno koji ćemo iskoristiti sve svoje znanje i energiju da se vratimo tamo gdje smo nekad bili. Neće biti lako, očekuje nas težak rad, mnogo teških odluka je pred nama ali sigurno je da ćemo svi zajedno napraviti respektabilne omladinske selekcije u narednih nekoliko godina. Od toga počinje svaka dobra priča jer djeca su temelj svega dobrog u jednom klubu.

Budi Bosna a od danas i Budi MVP.

Komentariši