Galib Salan sa reprezentacijom Kantona Sarajevo na turniru „Trofej Beograda“

Galib Salan sa reprezentacijom Kantona Sarajevo na turniru „Trofej Beograda“

Međunarodni fudbalski turnir „Trofej Beograda“ se od 5. do 7. maja održava jubilarni 20. put i ove godine će okupiti šest selekcija mlađih pionira, igrača rođenih 2009. godine. Pored selekcije FS Beograda, na turniru učestvuju i selekcije Ljubljane (Slovenija), Brna (Češka), Bratislave (Slovačka), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Sofije (Bugarska). Svi mečevi biće odigrani na terenima SC FS Beograda na Adi Ciganliji.

Konferencijom za medije koja je danas održana u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda najavljeno je održavanje ovogodišnjeg izdanja fudbalskog „Trofeja Beograda“ i održan je žreb ekipa po grupama.

– Najavljujemo jubilarni 20. „Trofej Beograda“ i zbog toga ćemo u saradnji sa Gradom Beogradom – Sekretarijatom za sport i omladinu ovogodišnje izdanje organizovati na najvećem mogućem nivou, i postaviti standarde za naredna izdanja turnira. Obzirom na to da ovaj turnir okuplja mlade igrače, koji se tek formiraju kao igrači i kao ljudi imamo veliku obavezu da učinimo sve da im ovo iskustvo bude nezaboravno i da prestavimo naš Beograd i naš fudbal na najbolji mogući način. Na Trofeju Beograda stasavale su današnje veličine evropskog fudbala kao što su Jan Oblak, Luka Jović, Matija Nastasić, Stevan Jovetić, a u dva navrata selekciju Bukurešta dovodio je Miodrag Belodedić kao selektor. Zbog toga želim dobrodošlicu svim dragim prijateljima iz Sarajeva, Ljubljane, Brna, Bratislave i Sofije i želim im da iz Beograda ponesu najbolje utiske i uspomene – istakao je generalni sekretar FS Beograda Miloš Mirković prilikom svog obraćanja.

RASPORED MEČEVA

Subota, 6. maj

9.00 Beograd – Sofija
9.00 Ljubljana – Sarajevo
11.00 Svečano otvaranje
11.30 Brno – Beograd
11.30 Bratislava – Ljubljana
13.30 Brno – Sofija
13.30 Bratislava – Sarajevo

Nedelja, 7. maj

9.30 Utakmica za peto mesto
9.30 Utakmica za treće mesto
11.30 Finale
13.30 Podela nagrada i svečano zatvaranje

Komentariši