Galib Salan sa ekipom Kantona Sarajevo osvojio „Trofej Beograda“

Galib Salan sa ekipom Kantona Sarajevo osvojio „Trofej Beograda“

Međunarodni fudbalski turnir mlađih pionira „Trofej Beograda“ završen je danas mečevima za peto i treće mesto, kao i finalnom utakmicom.

U finalu su se sastale U-14 selekcije Sarajeva i Brna, a pobedu i pobednički pehar je odnela ekipa koja je predstavljala glavni grad Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1.

Ovo je bio jubilarni 20. put da se Međunarodni fudbalski turnir „Trofej Beograda“ održava i ovogodišnje izdanje okupilo je šest selekcija mlađih pionira, igrača rođenih 2009. godine. Utisci gostujućih delegacija govore da je ovo bilo jedno od najbolje organizovanih izdanja turnira, što obavezuje Fudbalski savez Beograda da i naredne godine, kada turnir ulazi u treću deceniju organizovanja, budu podignuti standardi i da svi gosti kao i uvek ponesu prelepe fudbalske uspomene iz Beograda. I ove godine turnir je organizovan u saradnji sa Gradom Beogradom – Sekretarijatom za omladinu i sport.

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda Marko Zdravković dodelio je pehar i srebrne medalje selekciji Brna iz Češke, kao i zlatne medalje i pehar namenjen osvajaču „Trofeja Beograda“ igračima selekcije Sarajeva.
Generalni sekretar FS Beograda Miloš Mirković uručio je i priznanja namenjena najboljem strelcu, golmanu i igraču turnira.

Najbolji strelac turnira je Maj Pirc, član selekcije Ljubljane koji je postigao pet pogodaka. Kao najbolji golman izdvojio se čuvar mreže selekcije Bratislave Matuš Huber, dok je za najboljeg igrača proglašen Aldian Korora iz ekipe osvajača trofeja, selekcije Sarajeva.

Specijalne plakete sudijama finalnog meča i delegatu uručio je sekretar Organizacije fudbalskih sudija Fudbalskog saveza Beograda Momčilo Marković.

Komentariši