Sezona se u Portugalu bliži kraju, a Nermin Zolotić je već dobio veliko priznanje

Trener je sve rekao, bh. internacionalac ima razloga za sreću i zadovoljstvo

Sezona se u Portugalu bliži kraju, a Nermin Zolotić je već dobio veliko priznanje

Prvenstvo u prvenstvu Portugala bliži se kraja, a Benfica je pred novom titulom prvaka.
Benfica ima sedam bodova prednosti nad Portom, ali Porto ima i utakmicu manje, pa će biti zanimljivo do kraja.

Kako god da završi sezona i ko bude prvak, bh. internacionalc Nermin Zolotić pamtit će je po lijepom.

I više nego zasluženo. Casa Pia je trenutno na devetom mjestu, a Zolotić je pobrao brojne simpatije.

Bio je i u timu kola, redale su se pohvale za njegove partije, a sada je priznanje dobio i od trenera svog tima Filipea Martinsa.

Naime, Martins je u rezimeu sezone istakao da Zolotića najboljim igračem svog tima ove sezone i tako mu dao najveću moguću pohvalu. To je to, što bismo rekli. Bez dodatnog objašnjenja.

Nije to nikakvo iznenađenje. Zlatni dečko sa Grbavice za kojeg će gotovi svi koji ga više ili manje poznaju uvijek reći samo lijepu riječ, što nije baš čest slučaj, pogotovo u današnja vremena, upisao je 26 nastupa u prvenstvu, te tri u Kupu.

Bio je standardan u zadnjoj liniji i pripadaju mu velike zasluge za uspješnu sezone Casa Pie, koja se predstavila kao pravo osvježenje u elitnom rangu portugalskog nogometa.

Zolotiću na kraju sezone ističe ugovor i postat će slobodan. Veliki je to udarac za Casa Piu, ali sjajna vijest za 29-godišnjaka koji nakon sjajnih igara ima mnogo prostora za kvalitetan transfer.
Već se povezuje sa nekoliko klubova, no ništa još uvijek nije zvanično.

Zanimljivo da Zolotić i pored sjajnih igara, nije se našao na spisku selektora naše reprezentacije Faruka Hadžibegića. Selektor kao da je zaboravio na Zolotića koji je svojevremeno bio mladi reprezentativac naše zemlje.
Da li će već za naredne akcije se naći na spisku, ostaje da se vidi.
Ranije je kazao da bi mu bila čast obući dres reprezentacije, no da postoje oni koji o tome odlučuju i na tome završio priču. Skromno, kulturno, prepošteno. Baš kakav i jeste popularni Zola.

S. Mlaćo

Komentariši