Zolotić i Casa Pia vodili na Dragau, pa pali u sudijskoj nadoknadi

Zolotić i Casa Pia vodili na Dragau, pa pali u sudijskoj nadoknadi

E. Ganibegović

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Nermin Zolotić, sa svojom Casa Piom je bio nadomak boda kod Porta, ali se portugalski velikan provukao i osvojio sva tri.

U okviru 32. kola portugalske Premier lige Porto i Casa Pia odigrali su sjajan meč na Dragau, a rezultat je na kraju glasio 2:1.

Osma minuta donijela je prvo veliko uzbuđenje. Mateus Uribe je bio u sjajnoj šansi da dovede domaći tim u vodstvo, ali je promašio gol.

Gostujući tim dolazi do prve prave prilike u 44. minuti koju je oprskao Saviour, da bi u petoj minuti nadoknade prvog dijela stigli do prednosti.

Gosti su imali slobodan udarac, a nakon centaršuta Evanilson je skrenuo loptu u svoju mrežu.

Do izjednačenja Porto dolazi u 57. minuti. Veron je sjajno uposlio Taremija koji rutinski pogađa za poravnanje rezultata.

Wendell i Galeno su do kraja pokušavali za Porto, ovaj drugi je pogodio i prečku, zatim su šanse imali i Eustaquio, Taremi i Uribe, ali nisu uspjeli pogoditi.

Svim silama su se gosti branili, ali nisu izdržali. Do pobjedonosnog pogotka Porto dolazi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, a junak je bio Galeno.

Za goste je do 75. minute igrao Nermin Zolotić kada ga je zamijenio Tchamba. Naš fudbaler je u 50. minuti dobio i žuti karton.

Nakon ove utakmice Porto je drugi sa 79 bodova, četiri manje od Benfice koja je prva i tri kola do kraja je u sjajnoj poziciji kada je bitka za titulu u pitanju. Casa Pia je deseta s 40 bodova.

Komentariši