Iron Puki 3. juna brani titulu prvaka Evrope

BORBA U NJEMAČKOJ


Iron Puki 3. juna brani titulu prvaka Evrope protiv francuskog boksera


Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, branit će 3. juna titulu prvaka Evrope na bokserskom spektaklu kojeg organizuju 01NE Sport Menagment GmbH i promoter Danijel Todorović u njemačkom Baden-Württembergu.

Izazivač našem šampionu će biti višestruki prvak Francuske Siril Makiadi, koji je najrangiraniji protivnik s kojim se naš bokser do sada susreo. Njegov skor je impresivan s 14 pobjeda, dva poraza i dva neriješena meča. Trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda i dva neriješena meča.

Naš Iron Puki je aktuelni WBA prvak Evrope sa sjajnim skorom od 22 pobjede, jednim porazom i 21 nokautom. Trenutno je sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA. Podsjetimo, Puki je titulu osvojio prošle godine u oktobru protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka Romana Golovaščhenka iz Ukrajine tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Iron Puki je u završnoj fazi zahtjevnih i vrlo teških priprema, koje su trajale protekla tri mjeseca te smatra da je spreman i gladan borbe.

Ovo mu je najrangiraniji i ujedno jedan od najboljih protivnika s kojim se dosad suočio.

“Makiadi je visok i veoma opasan borac, ali ja sam kvalitetno trenirao i pripremio se bez povreda. Zajedno sa svojim timom uvjeren sam da imamo odgovarajuću taktiku za protivnika”, istakao je Puki.

Ulog je velik, ali istovremeno je i velika motivacija jer bi pobjeda lansirala Pukija u sam vrh WBA liste izazivača za svjetskog prvaka, kao i na globalnoj BoxRec stranici gdje su obojica vrlo blizu na listi. Iron Puki se zahvaljuje svim svojim prijateljima i sponzorima na podršci, a obećava da će dati sve od sebe kako bi pojas ostao u našoj Bosni i Hercegovini.

Gledatelji će moći uživati u borbi u direktnom TV prijenosu na FACE TV.

Komentariši