Nastavnik Nedim Osmanović u kojeg je u Lukavcu pucao učenik stabilan i komunikativan

Nastavnik Nedim Osmanović u kojeg je u Lukavcu pucao učenik stabilan i komunikativan

Osmanović, koji je obavljao funkciju i zamjenika direktora u ovoj školi, ranjen je u predjelu vrata. Na njega je više hitaca ispalio maloljetni učenik i jednim hicem ga je ustrijelio

Nastavnik Nedim Osmanović, koji je ranjen u pucnjavi 14. juna u Osnovnoj školi Lukavac Grad u Lukavcu, trenutno je stabilno, a i dalje je na odjelu intenzivne njege, kazao je Eldar Šehić iz Službe za komunikacije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prenosi Faktor.


– On je stabilan, komunikativan. Liječenje trenutno ide svojim tokom – dodao je Šehić.
 

Osmanović, koji je obavljao funkciju i zamjenika direktora u ovoj školi, ranjen je u predjelu vrata. Na njega je više hitaca ispalio maloljetni učenik i jednim hicem ga je ustrijelio.

Nastavnik je po prijemu u UKC reanimiran, obavljene su dijagnostičke procedure prije ulaska u operacionu salu i podvrgavanja hitnom operativnom zahvatu koji je obavljen na Klinici uha, grla, nosa i hirurgiju vrata i glave, a tokom operacije je još jednom reanimiran.
 

Općinski sud u Lukavcu odredio je pritvor ocu dječaka koji je osumnjičen za krivična djela zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, te za krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.


Četrnaestogodišnjak iz Lukavca, koji je teško ranio nastavnika, izmješten je iz TK, te smješten u jednu od odgovarajućih medicinskih ustanova.

Komentariši