Naš početak obećava bolja vremena

Naš početak obećava bolja vremena

Danas je u Ajdinovićima otvoren prvi košarkaški kamp BOSNA MVP. Svi koji me poznaju znaju koliko ja to živim. Bosna je ljudi “majka”, to je klub koji nosi ime države, klub koji mora biti nukleus razvoja košarke na ovim prostorima.
Nas veže jedna ljubav, ljubav prema našoj bordo boji.Bosnu voli i “plavi”- Željin dio Sarajeva i to je zaista fenomen koji se mora poštovati. Mi radimo i sanjamo san da budemo kao nekad. Bosna to zaslužuje.
Danas dok gledam naše MVP dječake vidim sve ono što naša košarka treba. Visinu, brzinu, znanje i energiju. Bosna treba svu svoju djecu i daćemo sve od sebe da napravimo ozbiljnu priču. Svi koji su s nama ali i oni koji će nam se pridružiti moraju znati da ova priča ima svoju viziju i da ćemo dati sve od sebe da budemo bolji nego ikad.
Sve sam sigurniji u to da idemo prema naprijed jer ovaj grad treba Bosnu. Na nama je da obezbijedimo najbolje uslove da se naša djeca mogu optimalno razvijati. Gledati djecu kako napreduju, rastu i pred vašim očima se pretvaraju u dobre osobe je neprocjenjivo.
Privilegija je praviti dobre ljude. Sve drugo će uz naporan rad biti dostupno većini ove djece. Ako samo dio onih koji su u zadnjih 30 godina prošli kroz selekcije KK Bosna dovedemo do svijesti da ih Bosna treba i da trebaju biti dio priče napravili smo mnogo.
Sigurno da naš početak obećava bolja vremena. Djeca su nam divna i zaista sam ponosan na zadnjih 9 mjeseci našeg rada.
BUDI i TI BOSNA – BUDI MVP.

Sead Pesto

Komentariši