Kunem ti se sve dok hodam i dišem biću pored tebe

Kunem ti se sve dok hodam i dišem biću pored tebe

SEAD PEŠTO

Na ovom svijetu postoji jedno biće, jedan sad već veliki momak s kojim dijelim svaku minutu, svaki dah i svaki otkucaj srca. Taj neobični tajnoviti ljepotan napunio je juče 19 godina.
Nije više mali dječak, prekucali smo to prije nekoliko godina. Od danas prelazimo u još jednu novu dimenziju. Onu kad se krene prema “cvanciki” Znam da on zna da ga mi volimo najviše na svijetu. Dijete je to ljubavi, čiste iskrene u danima kad se rodio rijetko viđene ljubavi svojih roditelja.
Ponoć otkucava i čudan je nekako osjećaj u mom srcu. Kao i uvijek nadam se boljim i sretnijim danima. Želim vjerovati u lijepe stvari. Bilo bi lijepo da nekako izguramo sve ono što nas je lomilo sve ove godine i da natjeramo taj tvoj Autizam da nestane. Imamo toliko toga za reći jedan drugome. Ali i ako bude tu i sutra to ne može promijeniti moju sreću i ponos na nase vrijeme za sve ove godine. Ništa ne može umanjiti ono što osjećam prema tebi jer te volim onako kako ne može shvatiti običan čovjek. Ta ljubav u kojoj se ne priča a pogledima se jasno da vidjeti svakome ko je nas dvojicu ikad upoznao.
Nekad bas boli to što često ne spavaš noću, što nekad plačeš a ja ne mogu da ti pomognem jer ne znam zbog cega plačeš. I onda brinem
Ali..
Ima neko ko nas sve čuva i drži sve to onako kako je on to odredio onima koje voli. Ja sam oduvijek znao da me Bog voli. Niko nikad mi ne može oduzeti nadu da će svaki novi dan biti bolji od prethodnog.
Lakši i sretniji.
I biće.
Allah dželešanuhu brine o svima nama a posebno o tebi dragi moj Isa.Nas dvojica smo od tvog rođenja jedna duša koja živi u dva tijela i tako ce ostati dok sam živ.
Trudim se svaki dan ući u tvoj um i tvoje misli i uspjeću tako mi Boga velikog. Kunem ti se sve dok hodam i dišem biću pored tebe. Da bih to uspjeo jasno je da moram biti jak, jači od svega što postoji. Čovjek mora prvo sebe voljeti onakvog kakav jeste i tek takav možeš voljeti sve ono što ti se dešava. A dešavalo se svašta u ovih 19 godina. Bilo je teških dana, dana kad nista nije lijepo,dana kad nema radosti. Sreća je pa takvi dani brzo prođu. Nekad mi se čini da je Autizam jedino stanje na planeti za koje nema ozbiljne pomoći u svijetu današnje medicine. Postoji ipak jedno stanje, jedna čarobna riječ koja se zove ljubav. Ona uvijek pobjeđuje.
Uvijek.
Bog voli ljude koji znaju da vole. Sretan rođendan dragi moj Isa i budi mi živ i zdrav još puno godina.

Komentariši