Semir Kerla napustio kiparsku Doxu, ne isključuje povratak u Premijer ligu BiH

Iskusni bosanskohercegovački stoper Semir Kerla (35) postao je slobodan igrač nakon što je napustio Doxu Katokopias.

Dres ovog tima je Kerla nosio proteklih godinu i po, a prošle sezone ekipa uspjela zadržati mjesto u elitnom rangu kiparskog fudbala.

Godinu i po sam na Kipru, gdje je veoma jaka liga. Odlučio sam se otići dole iako sam imao ugovor u Suduvi. Sada je došlo vrijeme za rastanak. U klubu su željeli da nastavimo saradnju, međutim, nisu bili ni korektni posljednjih nekoliko mjeseci, pa ja nisam želio da ostanem”, rekao je Kerla u razgovoru za SCsport.

U nedavno okončanoj sezoni Kerla je upisao 19 nastupa.

“Zbog manje povrede zadnja dva mjeseca i nisam igrao, ali sada sam spreman. Oporavio sam se od povrede i došao sam u fazu da mogu sve da radim što se tiče treninga”, ističe bh. stoper.

Na pitanje o mogućem povratku u Premijer ligu BiH, gdje je ranije nastupao za Željezničar, Kerla odgovara:

“Imao sam nekih razgovora za Kipar, ali teško da ću tu ostati. Što se tiče Premijer lige BiH, sve zavisi. Već se dogovaram sa svojom porodicom kojoj bi to odgovaralo i ne isključujem tu opciju, ali postoji mogućnost da se vratim i u Litvaniju. Još uvijek sam kući i individualno treniram, pa ćemo vidjeti.”

“Za mene lično je najbitniji projekat kluba. Ukoliko klub ima visoke ambicije i želi nešto da ostvari, ja sam tu da budem dio toga. Iza mene je dosta toga, još uvijek postoji želja za igranjem što je najvažnije”, kaže Kerla.

Kerla ima 35 godina i vjeruje da je pred njim još nekoliko sezona na visokom nivou.

Sve zavisi od zdravlja. Ja se dobro osjećam, a danas igrači igraju i u 38. godini bez problema. Džeko je potpisao veliki ugovor u 38. godini. On nikada nije imao probleme s povredama. Kada se čovjek dobro osjeća, nema nikakve razlike da li imaš 28 ili 38. To mogu potvrditi starije kolege”, zaključio je Kerla razgovor za SCsport.ba.

Podsjećamo, ranije je Kerla igrao za Željezničar, Panserraikos, Žilinu, Žalgiris, Irtysh i Suduvu.

Komentariši