Rogatica: Krov za 32 porodice

Rogatica: Krov za 32 porodice

Tokom prošle i prvih mjeseci ove godine na području opštine Rogatica realizovana su dva projekta sanacije i rekonstrukcije stambenih objekata za smještaj izbjeglih i raseljenih lica.

Prvim, koga je provodilo federalno Ministarstrvo raseljenih osoba i izbjeglica, obuhvaćena su dva korisnika koji su dobili po paket građevinskog materijala u vrijednosti od po 16.500 maraka. Korisnici su bili povratnici u sela Kopijevići i Orahovo u Mjesnoj zajednici Kozići.

Drugi program bio je obimniji. Finansijski pratilo ga je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a realizovali Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske i opština Rogatica.

Obnovljeno je i rekonstruisano 30 stambenih objekata od čega 22 za povratnike bošnjake i 8 za interno raseljena i raseljena lica srpske nacionalnosti.

Utrošeno je milion i 282.000 maraka, a objekti su rasuti diljem opštine. U Mjesnoj zajednici Rogatica 2 urađeno je 6 objekata, u Kukavicama 2 Kujundžijevići 1, u Brčigovu i Vražalicama po 2 i Varošištima 1, u Gornji Dub 2 i po jedan u Kusucima i Starčićima, u Šatorovićima i Okruglom po jedan, u Žepi 1 u Borovcu 1 u Sočicama i Borovskom po jedan i u Staroj Gori 1.

Komentariši