Muzur nagradio šampione

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur ugostio dvojicu članova PK Spid, Ismaila Barlova i Ismaila Zulfića, njihove roditelje i trenera Amela Kapu.

Na Svjetskom prvenstvu u paraplivanju koje je nedavno održano u Mančesteru, Barlov je osvojio sjajno četvrto mjesto u klasi SB2, u disciplini 50 metara prsno. Ostvareni rezultat (1:08.77) bio je dovoljan 12-godišnjem Barlovu da osigura normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Zapažene nastup na SP-u imao je i Ismail Zulfić. Naš “leptir bez krila” je nastup u disciplini 50 metara delfin završio na devetom mjestu.

Načelnik Muzur je dvojici plivača Spida uručio simbolične poklone i novčane nagrade kao stimulans za još bolje rezultate u budućnosti.

“Ismail Barlov osvojio je sjajno četvrto mjesto te sa svega 12 godina osigurao normu za nastup na Paraolimpijskim igrama 2024. godine, što je, kažu, jedinstven slučaj u svijetu te je uz fantastičnu Lanu Pudar jedini je bh. sportista sa ‘vizom’ za Pariz 2024. godine. Želja nam je da našem Ilidžancu budemo podrška na tom putu, baš kao i njegovom klupskom kolegi Ismailu Zulfiću. Iako im je ovo nastup u Mančesteru bio premijerni na Svjetskom prvenstvu, dva Ismaila nisu bili nepoznanice”, rekao je Muzur.

Zajedničke fotografije s njima željeli su i njihovi rivali, aktuelni svjetski i paraolimpijski šampioni, a komentatori su ostali oduševljeni njihovim nastupima iako nisu završili na pobjedničkom postolju.

“Uvjereni smo da će oba člana PK Spid u budućnosti briljirati na velikim takmičenjima kao što su svjetska prvenstva i Paraolimpijske igre, a mi ćemo nastojati da im budemo podrška koliko god je to moguće”, dodao je Muzur.

Trener PK Spid, Amel Kapo, zahvalio se načelniku na prijemu, izdvojenom vremenu i nagradama, ali ponajviše na poklonjenoj pažnji dvojici naših mladih i talentovanih paraplivača.

“Zahvaljujemo se općinskom načelniku Nerminu Muzuru na današnjem pozivu i druženju sa našim šampionima te što je prepoznao i nagradio vrhunske rezultate koje postižu. Posebno nas raduje činjenica što je lokalna zajednica prepoznala značaj sporta te da je sport pravo svakog čovjeka jer Ismail Barlov je dijete s općine Ilidža, a napravio je svjetski rezultat. Sa samo dvanaest godina ima dvije A norme za Paraolimpijske igre koje se održavaju naredne godine u Parizu. On je svjetski, a naš”, poručio je trener Kapo.

Komentariši