Inauguracije Edin ef. Mrkulića kao novog imama Adil-begove džamije

U četvrtak, 17. avgusta 2023. godine, nakon akšam-namaza, upriličena je svečanost inauguracije Edin ef. Mrkulića kao novog imama Adil-begove džamije, u džematu Kobilja glava. Također ovom prilikom smo se oprostili i od našeg dugogodišnjeg imama Vehbije ef. Makića, koji nakon 35. godina službe u našem džematu odlazi u zasluženu penziju.

Na samom početku ove svečanosti prisutnim džematlijama obratio se i zamjenik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo Malik ef. Šljivo, koji je predstavio novog imama. Zatim je riječ preuzeo predsjednik Džematskog odbora Kemal Kurtalić, koji je iskazao dobrodošlicu novom imamu, te se srdačno oprostio od dosadašnjeg imama, kojem su blagajnik džemata hadži Amir Bogilović i načelnik općine Vogošća Migdad Hasanović, uručili zahvalnicu i prigodne poklone. Vehbija ef. Makić je obavljao svoju dužnost u našem džematu tokom punih 35 godina, ostavljajući dubok trag svojim radom i predanim zalaganjem.

Nakon toga, džematlijama se obratio i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velić, te je ovom prilikom proučen i mevlud.

Pored velikog broja džematlija, svečanosti su pored glavnog imama Miz-Sarajevo prisustvovali i njegov zamijenik Malik ef. Šljivo, te pomoćnici glavnog imama Elvedin ef. Klisura i Miralem ef. Babajić. Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović, te predsjednik Džematskog odbora Kemal Kurtalić.

Allaha Svemogućeg molimo da Edin-efendiji podari snage, zdravlja, volje i mudrosti da na najbolji način i na zadovoljstvo svih džematlija vodi ovaj džemat!

Amin.

Komentariši