Potpisan ugovor i memorandum za projekat “Vodovod i kanalizacija II”

Potpisan ugovor i memorandum za projekat “Vodovod i kanalizacija II”

U Banjaluci je juče, u organizaciji Ministarstva finansija RS, potpisan Ugovor o prenosu kreditnih sredstava Evropske investicione banke po projektu “Vodovod i kanalizacija II” i Memorandum o načinu realizacije projekta sa lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Ugovor i memorandum su u Administrativnom centru Vlade RS u Banjaluci potpisali ministar finansija RS i predstavnici lokalnih zajednica.

Cilj projekat “Vodovod i kanalizacija II” čiji je poboljšanje kvaliteta vodovodnih i sanitarnih usluga za oko 215.000 stanovnika u opštinama i gradovima u RS.

Ukupna vrijednost projekta “Vodovod i kanalizacija II” je 60 miliona eura, a u njemu će učestvovati 24 lokalne zajednice. Učešće opština je 30 miliona eura, a ostatak iz kredita Evropske investicione banke.

Vlada RS odobrila je projektne planove čime su ispunjeni uslovi za narednu fazu, s obzirom na to da su do sada Gradiška, Zvornik, Teslić, Lopare, Nevesinje, Vukosavlje, Prnjavor, Prijedor, Trebinje, Pale, Rogatica, Laktaši, Istočna Ilidža i Milići ispunili sve potrebne uslove za realizaciju projekta.

Komentariši