Uz dan oslobođenja Goražda

Uz dan oslobođenja Goražda

DEDAJIĆ SUVAD

Nizom sadržaja u okviru višednevne manifestacije u Goraždu se obilježava Dan oslobođenja grada 18.septembar.

Na današnji dan jedinice ARBiH okončale su operacije „Krug“ i „Drina“, potisnule agresora iz gradskih naselja i oslobodile kompletnu teritoriju tadašnje Općine Goražde, ostvarivši najveću pobjedu Armije RBiH u prvoj godini rata.

U okviru obilježavanja ovog datuma, danas je odata počast šehidima i poginulim braniocima na centralnom spomen obilježju, a potom je to učinjeno i na šehidskom mezarju u Kolijevkama. Cvijeće je položeno i na spomen obilježja poginulim pripadnicima policije te ubijenoj djeci Goražda u periodu 1992 – 1995. godina.

Evocirane su uspomene na vrijeme kada se na Drini branila i odbranila sloboda te naglašena  potreba zajedničkog angažmana u izgradnji bolje budućnosti za sve građane u ovom dijelu države 

Veterani Policije ja i moji Žepljaci iz Herojske Žepe ponosni danas u herojskom gradu Goraždu. 19.9.23.g.Danas je svećano i otkrivena tabla TRG-a veterana Policije u herojskom gradu Goraždu.

Moj prvi i pravi Ministar ne samo ministar prije svega Patriota,ljudina i insan Avdo Hebib u gradu Heroja Goraždu 19.9.23.g.

Ja i moj komšija Izo-Maki-Makaš u gradu Heroja Goraždu.

Danas je svećano i otkrivena tabla TRG-a veterana Policije u herojskom gradu Goraždu.

Komentariši