BJELOGORCI: Velika akcija koja je uspješno završena

Imam ćast da Vam se obratim kao član i prijedsjednik odbora sela Bjelogoraca, opština Rogatica. Da vas upoznamo o velikoj akciji koju smo uspješno završili, oko uređenja seoskog mezarja u pomenutom mjestu, to jeste našem rodnom kraju.

Akciju smo poćeli prošle godine u oktobru mjesecu. Kao prvo uradili smo 200 metara ograde sa betonskim koljem. Naše mezarje površinski iznosi oko 6 duluma i od toga je 4 duluma zahvatilo šiblje i rastinje pa smo to očistili krćenjem i spalili.

Zahvaljujući mojim vrijednim komšijama i to smo riješili prije Ramazanskog Bajrama. Imali smo još jednu stranu ograde dužine 250 metara, koju smo ovih dana završili, isto betonskim koljem i žicom. Posla je bilo kao što vidite puno, a radne snage malo. Hvala Allahu džš, imali smo dobru vrijednu ekipu koja je sa velikim zadovoljstvom radila, odazivala se redovno na akcije i sve dobro odradila.

U prilogu ispod ću Vam poslati fotografije ekipe sa akcija. Drugi dio ograde bili smo prinuđeni da platimo zbog nekih razloga, što se meni i još par ljudi nije svidjelo, ali uglavnom svi smo ipak zadovoljni.

Što se tiće finansiranja ovih radova, sve troškove pokrivali smo mi mještani Bjelogoraca, a cifra je velika. Od Islamske zajednice nismo ništa dobili, a tražili smo. Jedino su nam dali saglasnost da možemo sjeći šumu koja se nalazila u krugu mezarja.

Od te prodaje šume imali smo malo pomoći, pa ću im se zahvaliti u svoje ime. Na kraju ove dobre akcije, Zahvaljujem se svojim vjernim komšijama i ostalim koji su učestvovali u ovim akcijama.

Zamolio bih Allaha džš, da nam upiše hajr svima nama koji smo od srca ulozili truda i rada. Posebno se zahvaljujem Mirsadu Zukiću koji je ostavlja svoga oca koji je bolestan i nepokretan, sa majkom bolesnom koja je nažalost prije 15 dana preselila na Ahiret. Kao i Hasana Zukića koji je ostavljao teško bolesnu ženu za vrijeme radova. Veliki pozdrav od Zulfe Zukića iz sela Bjelogoraca.

Autor: Zulfo Zukić’

Komentariši