Nermin Zolotić na spisku A reprezentacije naše zemlje

Zolotić je dobio poziv nakon što je potvrđeno da za naredna dva kvalifikacijska meča selektor Savo Milošević ne može računati na Adriana Leona Barišića.
Barišić se povrijedio i to je ranije potvrdio Basel, što je šansa za Zolotića koji igra u sjajnoj formi u Portugalu, što je SportSport.ba ranije i najavio.
Njegova Casa Pia je na sredini tabele, a Zolotić je standardan u zadnjoj liniji i često dobija pohvale. Izabran je i među pet najboljih defanzivaca u dosadašnjem dijelu sezone, što je svakako veliko priznanje u veoma jakoj ligi.
“Nikada čovjek ne zna gdje će da mu se sve poklopi kao meni u Portugalu. Liga mi odgovara, lijep je život. Ljudi su puni temperamenta, veliki su profesionalci i sve se na kraju poklopilo.
Hvala Bogu guramo dobro i nadam se da će tako biti i u budućnosti, jer imamo još mnogo utakmica. Svaka utakmica je novi izazov. Mi želimo pokazati da nismo slučajno ovdje gdje smo sada”, rekao je Zolotić u nedavnom razgovoru za SportSport.ba.
Zolotić je prošao sve omladinske selekcije naše reprezentacije, u šest navrata nosio je dres U-21 reprezentacije, no redovno je izostajao poziv u A selekciju.
Sada je stigao i sigurno je za njega ovo poseban dan.
Raduje to i bh. sportsku javnost jer su gotovi svi priželjkivali poziv Zolotiću, prateći dešavanja u portugalskom prvenstvu.
Sam Zolotić već ranije je isticao da će uvijek biti spreman odazvati se pozivu u reprezentaciju i da bi to bila velika nagrada za njega.
Prije Casa Pie, Zolotić je nastupao u Belgiji, te Hrvatskoj, a ponikao je u FK Željezničar.

Komentariši