Admir o Seadu

Sead Jesenkovic – Sjajan čovjek, pedagog, fudbaler, trener. Jedan od onih koji je obilježio moje pionirske i juniorske dane u FK Mladost Rogatica.

U tom vremenu kasnih osamdesetih i ranih devedesetih, Sejo je vjerovao u mene i moj fudbalski potencijal. Dao mi je puno prilika, poput toga da sa 16 godina nastupam za seniorski tim Mladost Rogatica, prije toga igram za pionirsku reprezentaciju Istocne Bosne na meni epskoj utakmici protiv Jugoslavije a zatim i da dogovori sa mojim roditeljima da u školskoj 1992/93 kao stipendista FK Sarajevo upišem srednju skolu u Sarajevu i treniram u FK Sarajevu.

Do tog sudbinskog razvoja događaja nije doslo, zbog poznatih razloga ali nekad 1994 u ratnom Sarajevu, našla me je njegova riječ da mu se javim i da nastavim taj put. Mozda godinu dana sam bio dijelom bordo price, ali opet iz objektivnih razloga, to druzenje sa fudbalom je prestalo.

Ali ne i sa mojim Sejom. Njegove rijeci podrske, savjeti i gotovo očinska ljubav su nepovratno obiljezili najvaznije razdoblje moga zivota.

I zbog toga sam mom Seji beskrajno zahvalan. Hvala dragi Sejo na svemu. Neka je rahmet tvojoj plemenitoj dusi.

ADMIR KATICA

Komentariši