Načelnik Rogatice: Potpune izmišljotine, nismo mi džungla da se to ne može vidjeti

Načelnik Rogatice o Helezovim izjavama: Potpune izmišljotine, nismo mi džungla da se to ne može vidjeti

Čiste laži čovjeka koji ima samo jedan zadatak, a to je da širi ovakve dezinformacije, rekao je Načelnik Općine Rogatica Milorad Jagodić izjavio je da su netačne tvrdnje ministra odbrane u Vijeću ministara BiH Zukana Heleza da na području općine Rogatica postoje vojni kampovi za obuku i da posjeduje fotografije o tome, te da je nevjerovatno da na tako ozbiljnoj poziciji može biti čovjek koji širi takve dezinformacije.

Jagodić je naglasio da je riječ o čistim izmišljotinama i da se takvim postupcima i manipulisanjem javnosti Helez uopće ne doprinosi stabilizaciji prilika u BiH, pogotovo što tvrdi da ima i slike i dojave, te definiše lokacije područje općine Rogatica i planine Maglić.

On je naveo da je da nema nikakve istine za takve tvrdnje, te da je nevjerovatno da na tako ozbiljnoj poziciji može biti čovjek koji širi takve dezinformacije.

Nismo mi džungla pa da se to ne može vidjeti, to se može provjeriti svaki dan. Čiste laži čovjeka koji ima samo jedan zadatak, a to je da širi ovakve dezinformacije – napisao je Jagodić na svom nalogu na Facebooku.

AVAZ

Komentariši