Dokumentarac o kultnom bendu Zona isključenja predstavljen u Goraždu

Dokumentarni film o bendu Zona isključenja autorice Elme Kazagić, u produkciji FTV-a, sinoć je premijerno prikazan pred goraždanskom publikom.

Film koji svjedoči o nastanku kultnog rock benda I  stasanju generacije mladića u najtežim ratnim vremenima, njihovoj upornosti I prijateljstvu koje traje tri decenije, Goraždani su doživjeli sa posebnim emocijama jer su se u priči  mnogi prepoznali.

U njoj članovi benda govore kako je bilo u to vrijeme stvarati muziku, pod granatama ići na probe, svjedoče o gubicima najbližih, utjehi koju su pronašli jedni u drugima I zajedništvu iz kojeg je izraslo neraskidivo prijateljstvo koje traje I danas.

O tome su članovi Zone isključenja I njihovi prijatelji svjedočili I nakon premijere u velikoj sali Centra za kulturu dijeleći sa Goraždanima I druge, manje poznate detalje koji su obilježili njihov zajednički život I odrastanje.

“ Hvala vam što ste došli u ovolikom broju I što smo uvijek imali vašu podršku. U ime cijele ekipe zahvalnost I autorici Elmi Kazagić I FTV-u jer nakon emitovanja filma feedback je zaista sjajan I ne postoji još loš komentar u ovom društvu koje je vrlo spremno  na “ prvu da te nagazi” I traži neku mahanu” – kazao je klavijaturista benda Dženan Hadžović.

Publici su se obratili I ostali članovi benda, muzički urednik FTV-a Samir Pašalić te autorica Elma Kazagić koja je kazala da ju je u cijeloj priči posebno  dojmilo zajedništvo I osjećaj dobra

“ Poseban je osjećaj večeras biti u Goraždu i želim da se zahvalim svima koji su podržali ovaj projekat I mladićima iz benda koji su imali puno povjerenja da baš ja to iznesem na ekran. Nisu ni svjesni koliko vrijede. Oni su pravi brend ovog grada I predstavljaju Goražde na pravi način a drago mi je da su I ostali građani jednako kao I Goražde  jednako odreagirali na ovaj film, od Bihaća preko Brčkog, Tuzle I ostalih gradova” – poručila je Kazagić.

Na filmu su uz autoricu Kazagić radili snimatelj Almir Čaušević, tonac Boris Kragulj, montažer Jasmin Nalo, producent Edin Lonić.

Komentariši