Na Otoci ubijen 19-godišnjak Faris Pendek sin Erne Pendek rođ. KAZIĆ

Na Otoci ubijen 19-godišnjak Faris Pendek

U pucnjavi koja se sinoć desila u sarajevskom naselju Otoka poginuo je 19-godišnji Faris Pendek /Sin Erne Pendek Rođ KAZIĆ a unuk rahmetli IBRAHIMA KAZIĆA/ kada je na vozilo “Citroen” u kojem se on nalazio na stražnjem sjedištu, nepoznata osoba pucala iz pištolja, saznaje Klix.ba.

Kako saznajemo, radi se o Farisu Pendeku, koji je bio s još tri osobe u vozilu, a pucnjavi je, kako nam je rečeno, prethodila svađa u saobraćaju.

Kako nam je potvrđeno iz pouzdanih izvora, ubijeni Faris nije ni izlazio iz automobila, nego je ustrijeljen na mjestu gdje je sjedio.

Podsjećamo, u sinoćnjoj pucnjavi, koja se nešto prije ponoći desila u sarajevskom naselju Otoka, jedna osoba je smrtno stradala, potvrđeno je ranije za Klix.ba.

Pucnjava se desila u na glavnoj raskrsnici ulice Bulevar Meše Selimovića na potezu ulica Alije Kučukalića – Prijedorska.

Uhapsen osumnjiceni za ubistvo

Adem Šuman (24), koji je osumnjičen za ubistvo 19-godišnjeg Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka, uhapšen je danas i trenutno se nalazi u prostorijama MUP-a KS.
Šuman je iz automobila u pokretu pucao na Citroen u kojem se nalazio Pendek s još nekoliko osoba. Hitna pomoć je došla na mjesto događaja ali nažalost nije uspjela reanimirati mladića koji je bio teško povrijeđen.
Mladić bi nakon saslušanja trebao biti prebačen u prostorije za zadržavanje MUP-a KS u kojem može ostati najduže 24 sata nakon čega će biti prebačen u Tužilaštvo KS.

Komentariši