Braća Muhići: Tamo gdje je sve počelo

Braća Muhići: Tamo gdje je sve počelo

Sezona prošlogodišnjih /2023/ godišnjih odmora braća Muhići su iskoristili da posjete rodni kraj ali i fudbalske terene na kojima su počeli igrati fudbal.

Tako u toku odmora posjetili Rogaticu i terene a tom prilikom sreli i neke igrače sa kojima su igrali i dijelili svlačionicu te su se prisjetili starih dobrih vremena i evocirali uspomene na dane kada je rogatički fudbal igrao zapaženu ulogu na ovim bh. prostorima.

Trojica od četvorice braće Muhić – Ramo, Nazif i Senad te neki suigrači iz tog vremena su uz obilazak prostorija kluba i stadiona na kome su napravili svoje prve fudbalske korake, su se prisjetili i lijepih trenutaka, fudbalera, trenera, euforije navijača. Muhići su ostavili upečatljiv trag na igralištu prvo „pokraj stare pilane“ a potom i na stadionu „pokraj Rakitnice“.

Inače Ramo je da dosta uspjeha nastupao za Sarajevo, Senad je igrao za njemački Švarc Vajs iz Kelna, dok je Nazif otputovao u Švedasku gdje je sa bratom Enesom zaključio fudbalsku karijeru. Enes nije mogao doputovati u zavičaj radi privatnih obaveza, a on je imao zaista bogatu i plodnu karijeru u brčanskom Jedinstvu, Novom Sadu, Vojvodini i u švedskom Osteresu i Degeforsu.

Data je inicijativa da se u narednom periodu, mozda već 2024 okupe svi nekadašnji igrači Mladosti, da se odigra revijalni susret uz obavezno treće poluvrjeme, Tu je i inicijativa da se pomogne  rad njihovog matičnog kluba FK Mladost.

Komentariši