RAMAZANSKA ČESTITKA 2024 (rogatica.com)

RAMAZANSKA ČESTITKA 2024 (rogatica.com)

Došao nam je častan mjesec, mjesec blagoslova, sreće, i napretka, mjesec čišćenje grijeha, brisanje loši djela, sa dobrim djelima, mjesec posta, i najodabraniji mjesec, od svih Allahovi mjeseci, mjesec Ramazan. Koji nam donosi u naše domove:  rahmet, magfiret, blagoslov, i sreću i nadu za bolji život, kako na ovom tako i na budućem svijetu, Amin, i sa njim dolazi i  noć lejletu-l kadr, koja  vrednija od svih ostalih noći, i od hiljadu drugih mjeseci. 

Uz ramazanske čestitke upućujemo i dovu, Allahu Uzvišenom. I da prestojeće mubarek dane Ramazana, provedemo u istinskom ibadetu, i dobrom zdravlju, i međusobnom poštovanju ljudskih odnosa, i famelijaranih veza. I da vas Allah Dragi sve nagradi i opskrbi sa svojom obilnom nagradom i nafakom. 

Dragi naši Rogatičani i svi vi koji potičete sa rogatičke opštine, dragi Bošnjaci svima vama u domovini  i dijaspori želimo sretne i blage ramazanske dane i da u njima zaslužite Božiji oprost i milost.

Allahu dragi, omogući nam da ovaj mubarek ramazan, zajedno sa našim porodicama i ostalim muslimanima, ispostimo u zdravlju i rahatluku i da Bajram dočekamo čisti od grijeha kao na dan kada smo rođeni i da nas berićet ramazana prati cijeli život! Amin!

Ramazan šerif mubarek olsun”, vaša rogatica.com.

Komentariši