Tarik Omeragić osvojio 16. mjesto na Svjetskom prvenstvu u brzom klizanju

Bosanskohercegovački brzoklizač Tarik Omeragić je osvojio 16. mjesto u trci na 1500 metara na Svjetskom prvenstvu u brom klizanju (short track) koje se održava u nizozemskom Rotterdamu.

U konkurenciji 58 najboljih brzoklizača svijet, naš reprezentativac je imao odličan nastup i u tako jakoj konkurenciji uspio ući u polufinale Svjetskog prvenstva s vremenom 2:22.656.

U polufinalu je ostvario vrijeme 2:21.961, ali se, nažalost, nije uspio plasirati u finale i na kraju je završio na 16. mjesu.

“Sa ovakvim odnosom, odricanjem i kvalitetnim radom, već sada možemo reći da je na pravom putu i da će u kvalifikacijama, koje se održavaju iduće godine, uspjeti izboriti nastup na Zimskim olimpijskim igrama. Ukoliko bi Tarik imao malo više finansijske podrške, koja mu je bitna za nastavak priprema i takmičenja, jer je zbog loših uslova za pripreme u Sarajevu prinuđen trenirati van BiH, u Savezu klizačkih sportova Bosne i Hercegovine vjerujemo da će Tarik ispuniti taj zacrtani cilj i predstavljati našu zemlju na Zimskim olimpijskim igrama 2026. godine”, poručili su iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Komentariši