TU SU, KOD NAS, A RADE ZA DRUGE

TU SU, KOD NAS, A RADE ZA DRUGE

Napadi na našeg mladog saborca Nihada Aličkovića imaju očit razlog, jer on na mnoge načine i uporno podsjeća na višedržavne agresije i drži nas budnim. On jasno i djelotvorno uči nove generacije da znaju ko su varvari što su počinili zločine nad djecom i ostalim civilima. Daje on i jasne upute da se prepoznaju i osujete napadači i izdajnici. Aličković je i indikator onoga čega se neprijatelji najviše boje: našeg kapaciteta za organizaciju i djelovanje.

Zanimljiva je jedna stvar oko posljednjih (slabo)organizovanih napada na Aličkovića. Kada su nasljednici Karadžićevih i Bobanovih ideologija kroz godine pokušavanja slamanja Aličkovića shvatili da to ne mogu učiniti, onda su aktivirali svoje filijale iz naših sredina. Za one koji nisu bili ovdje tokom višedržavne oružane agresije, moraju da znaju da to nije ništa neobično. Podsjećam da su u mnogim našim sredinama, iako malobrojni, bili i oni koji su formalno pripadali našoj strani, a radili su za neprijatelja. U Sarajevu su petokolonaši koristili visoke solitere da daju svjetlosne signale agresorima na brdima. Neki drugi su koristili radio-veze i ostale načine da agresore nevedu na položaje i kapacitete naših branilaca. Uspješno su ih naši anti-teroristički timovi pronalazili.

I sada sa visokih zgrada dolaze medijski signali od onih koji su fizički i formalno sa nama, ali suštinski i otvoreno rade protiv nas. Jer, defile za Dan nezavisnosti naše Domovine Bosne i Hercegovine je nulta tačka naše slobode i dostojanstva, naše prošlosti i snage.

Uz to, moramo znati da su petokolonaši otuđeni od naših vrijednosti kao što su ramazan i uopće praktikovanje vjere. Oni su i protivnici multikulture, jer zamišljaju Bosnu i Hercegovinu bez džamija i sa Bošnjacima kao raritetnim osmanskim reliktom. Sve ostalo nazivaju našim radikalizmom, svako naše konzumiranje slobode i časnog naslijeđa naših šehida i poginulih boraca. I sada takvi bacaju svoje izdajničke snopove na naše odbrambene kapacitete. Ovi koji u našem masovnom okupljanju (sa zastavama i po iftarima) nalaze nekakav problem, jesu naši otvoreni neprijatelji. I to oni i ne kriju, nego se drsko time diče. Previše smo ih pustili pa misle da smo nemoćni da ih zaustavimo. Oni petokolonaši sa visokih zgrada, koji daju prostor negatorima defilea sa zastavama od ljiljana, pa i sami emituju izdajničke signale, zaslužuju naš otpor. Mi u tom zanosu inša-Allah pobjeđujemo. U tom otporu, oni će morati napustiti svoje položaje i utočište naći kod svojih saveznika.

Nezim Halilovic Muderris

Komentariši