Bosanski Iksc Bec – Kud Bosnjaci Bec – Inicijativa za prijedloge i projekte za održiv povratak

Bosanski Iksc Bec – Kud Bosnjaci Bec – Inicijativa za prijedloge i projekte za održiv povratak

Da li bi mogli zajedno u projekte, koji se ticu odrzivog povratka naseg naroda, uvezani sa PODZEPSKIM KRAJEM nekadasnje Zepa opstine, ne samo sela Zepa….

(Objašnjenje: “Zepa” nekadasnja opstina je 1 godinu trajala nakon drugog svj.rata i nije mogla opstati jer je to cisto muslimanski kraj- a znamo kome je to smetalo,…. Srbiji, dirigentu zla u Bosni, uvijek bile trn u oku takve muslimanske zajednice. Izlaz se trazi u ekonomskom razvitku i sl.zasto nije funkcionisala…)

Zepa opstina obuhvatala je 23 sela – koja su projektno od dirigenata zla… na 3 opstine podijeljeni dok narod tog kraja i dalje zivi u zajednistvu kao i uvijek: tako su 2 sela opstini Srebrenici a ostala po pola Rogatici i Han Pijesku dodijeljeni)

Posto je Rogatica bila dio zivota, rada, zajednistva tog kraja (Podzepskog) lijepo bi bilo da se napravi jedinstvo zajednickih projekata za odrzivi povratak, …. te da pokrenemo razne lijepe kulturno, sportskih, obrazivne itd. manifestacija koje bi mi (nase udruzenje Bosanski Iksc Bec – Kud Bosnjaci Bec) uz mnoga bosanska udruzenja iz Bosne i Dijaspore zeljeli pokrenuti…

Ovdje pise Stoboranka …situacija sva poznata na tom kraju
Dajte prijedloge dali ima aktivista koji bi se u projektu udruzili …
Lijep pozdrav nasi zemljaci ma gdje bili u svijetu od bosansko austrijske raje od cuvara bosanskog bogatstva multireligiske tradicionalne kulture, bosanskog jezika, bosanskih tradicionalnih pjesama Sevdalinke, time i cuvari bosanskog nacionalnog identiteta u Dijaspori noseci svoju, našu i vašu 🇧🇦Bosnu(BiH) uvijek u 💝 i duši.

https://www.facebook.com/groups/1449256505302042/user/100011476690761/

Komentariši