Edin ef. Mrkulić: Mnogo aktivnosti u mjesecu Ramazanu

Tokom za muslimane svetog mjeseca, mjeseca ramazana u džematu Kobilja Glava provode se brojne aktivnosti namijenjene svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih. Različita predavanja, učenje mukabele, mevludskih svečanosti, teravih namaza i zajedničkih iftara samo su neki od sadržaja upriličenih tokom najodabranijeg mjeseca. U ovom džematu su najdražeg gosta dočekali kako i dolikuje, fenomenalnim dočekom na kojem se okupilo oko 300 polaznika mektebske nastave sa roditeljima koji su nakon akšama uživali u svečanom programu.

U Adil-begovoj džamiji se svakodnevno okuplja veliki broj djece i mladih, na šta je Edin ef. Mrkulić posebno ponosan. Naravno, da su i druge džematlije aktivne, posebno tokom mjeseca ramazana. Predavanja za vjernike su održali uvaženi gosti, govoreći o mjesecu ramazanu, životu vjernika muslimana, ali i solidarnosti i jedinstvu džemata. Koliko su složni u džematu Kobilja Glava potvrđuje i akcija prikupljanja pomoći za najugroženije stanovnišvo kako bi i oni u boljim uslovima dočekivali iftare i sehure.

Prilikom posjete Adil-begovoj džamiji smo razgovarali sa imamom, Edinom ef. Mrkulićem i blagajnikom Amirom Bogilovićem koji očigledno svoj posao rade sa ljubavlju. Jedan za drugog imaju samo riječi hvale, a obojica ističu važnost jakog džemata. Da druženje sa ovakvim ljudima oplemenjuje ljude i čini ih boljima i sami smo se još jednom uvjerili.

https://www.facebook.com/edin.mrkulic/videos/2067190983654559

Komentariši