Zehri i Dalili posebna priznanja

Noć Kadr, najodabranija je noć u godini, za koju se prema islamskim učenjima, vjeruje da je vrednija od hiljadu mjeseci.

Svečanost povodom ove posebne noći upriličena je nakon teravih-namaza u Istiklal džamiji.

Tom prilikom našoj voditeljici Dalili Omerović, koja je i ovaj mubarek mjesec provela vrijedno radeći na Ramanskom programu Hayat TV, dodijeljeno je posebno priznanje.

Muftija sarajevski, prof. dr. Nedžad Grabus, nagradio ju je za višegodišnju medijsku afirmaciju islama i islamskih vrijednosti kroz istraživanje i razgovore sa akademicima, islamskim učenjacima, alimima, profesorima te kulturno i društveno angažiranim osobama.

Njena posvećenost i trud pretočili su se u svaki trenutak emisije ‘Stil života u islamu’ kojom je dala poseban pečat ovom mubarek mjesecu. Zaista smo ponosni da je ovo priznanje stiglo u našu veliku porodicu, porodicu zvanu Hayat, baš u ovoj posebnoj noći.

Priznanje je dodijeljeno i prof. dr. Zehri Alispahić koja uređuje i vodi autorske serijale na BIR Radiju i stručna je saradnica te komentatorica u specijalnim programima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine posvećenim vjerskim blagdanima.

Komentariši