Muftić je na Grbavici sinoć doživio scene koje je kao dječak sigurno sanjao

Muftić je na Grbavici sinoć doživio scene koje je kao dječak sigurno sanjao

Plavi su ostali prvo bez Amera Hiroša koji je isključen, da bi zatim ista sudbina dočekala i Edina Cocalića. Željezničaru je itekako pomogao crveni karton Slaviše Radovića, pa se u drugom dijelu igralo 11 na 10.

Sarajevo je pritiskalo, pokušavalo iskoristiti brojčanu nadmoć, dok je Željezničar se branio, te pokušao iz eventualni kontri zaprijetiti.

I uspjeli su Plavi u par navrata, te se igrač manje i nije baš osjetio, a kada je odbrana Željezničara ‘pukla’, sjajan je bio golman Vedad Muftić.
Muftić je u nekoliko navrata sjajno reagovao, a posebno se izdvaja intervencija iz sudijske nadoknade kada je šutirao Mehmedović glavom, a Muftić i to odbranio.

Na kraju je Muftić bio najzaslužniji što je mreža njegovog tima ostala neokrznuta, što su navijači znali prepoznati.
Kada je meč završio, nogometaši Željezničara su odlučili pozdraviti svoje navijače, a ovacije je doživio Muftić.

Navijači su skandirali njegovo ime i sigurno je to bio poseban trenutak za mladog golmana, što možete pogledati i u video prilogu.
reba istaći da je Muftić i u prošlom kolu bio junak svog tima.

Odbranio je jedanaesterac na gostovanju kod Sloge kod rezultata 0:0, a zatim je Željezničar upisao pobjedu u nastavku te osvojio tri važna boda.

Muftić je tako potvrdio sjajnu formu i neće biti iznenađenje ako već na ljeto ostvari transfer.
Tek su mu 22. godine, klub bi mogao ‘solidno’ zaraditi, a mladi golman dobiti priliku da dodatno napreduje i napravi iskorak u karijeri.

Muftić je ponikao u FK Željezničar, na Grbavici je od 2014. godine, a u prvi tim je prekomandovan 2020. godine.

Komentariši