Zaista sjajna atmosfera na terenu i van njega

Radnički iz Goražda se večeras plasirao u košarkašku elitu naše zemlje. Postali su novi prvoligaši i od iduće sezone Goražde će gledati najbolje ekipe iz Bosne i Hercegovine. Za sve godine mog rada u KK Bosna trudio sam se da poseban senzibilitet imam prema manjim gradovima naše domovine. Uvijek sam bio spreman sa timom otići na neki turnir povodom dana opštine ili na neki memorijalni turnir.

Poseban senzibilitet sam uvijek imao prema gradovima koji su teško stradali tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Mislio sam a i danas sam isto mislim da veliki moraju biti uz male da bi od malih napravili velike. Igra riječi ali ko želi da shvati zna o čemu govorim. Košarka u našoj zemlji je mrtva jer je umrla provincija. Sve je manje entuzijazma i pravih sportskih radnika koji vole svoje gradove i žive i stvaraju tamo gdje su se rodili.

Hasan Rikalo, trener ekipe Košarkaški Klub Radnički Goražde je jedan od poslednjih Mohikanaca. Prije nekoliko dana dobio sam VIP pozivnicu da dođem na finalnu utakmicu i budem dio istinskog spektakla. Sjajno je bilo, puna dvorana i odlična košarka. Brzo, moderno i sa puno atraktivnih poteza. Goražde je grad heroj, jedino mjesto na istoku Bosne koje je izdržalo četverogodišnji rat i opstalo na tom prostoru. Na žalost Bosne i Hercegovine u punom kapacitetu u tom dijelu naše domovine ima samo u Goraždu. Muhamed Hubanić, predsjednik kluba, treneri Hasan Rikalo , Elvedin Klačar i Kerim Sijerčić su napravili sjajan posao.

Klub je zdrav, stabilan, bez dugovanja i većinom sa domaćim igračima uz dva Amerikanca koja sam upoznao i koji su toliko pristojni i korektni momci da ne možeš vidjeti razliku između njih i domaćih. Zaista sjajna atmosfera na terenu i van njega. Neka vam je sretno dragi moji,bilo je uživanje biti u Goraždu večeras.

SEAD PESTO

Komentariši