Tenis Fest – Pobjednik Singl +45 Harun Mahmutović

Na teniskim terenima Sloboda danas je završen drugi međunarodni turnir za veterane. Drugi po redu Tenis Fest Tuzla održan je tokom vikenda na teniskim terenima Sloboda. Učestvovao je veliki broj tenisera i teniserki iz BiH i zemalja regiona. Uz odlične vremenske uslove turnir je protekao i u izvrsnoj armosferi, odličnim mečevima i nezaboravnom druženju tokom tri dana trajanja. Zasluge za organizaciju turnira pripadaju direktoru turnira Dariju Miraščiću koji ne krije činjenicu da turnir već sada daje obrise tradicionalnog okupljanja: “Tuzla je s obzirom na dugogodišnju tenisku tradiciju ovakav jedan teniski spektakl zaista zaslužila. Gosti iz brojnih gradova u BiH i regiona odlaze iz grada soli puni pozitivnih utisaka sa obećanjem da se vidimo i naredne godine. Obzirom da je turnir tek završen, neću otkrivati mnogo, ali mogu obećati da će turnir naredne godine u svim segmentima turnir biti dodatno obogaćen, unaprijeđen i respektabilniji”, navodi Miraščić. Jedan od učesnika turnira bio je i Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine i koji je u svojoj kategoriji igrao finale turnira.

“Zadovoljstvo mi je bilo učestvovati na Tenis Festu Tuzla 2024. U Tuzli je uvijek gostoprimstvo na visokom nivou. Proveli smo sjajno vrijeme u društvu dragih ljudi, uz odličan tenis i nezaboravnu atmosferu. Velike čestitk Dariju Miraščiću za besprijekornu organizaciju ovog događaja! Teniski Klub Sloboda, hvala mnogo”, naveo je Stojanović.

U nastavku donosimo finalne singlova i parova u više kategorija, te pobjednike istih:  Singl -35 Kerim Hadžihasanović (pobjednik) Admir Atić Singl +35 Omar Husić (pobjednik) Faris Haračić Singl +45 Harun Mahmutović (pobjednik) Igor Stojanović Singl +55 Namik Smailagić (pobjednik) Elvir Muftić Singl +65 Ismir Brkić (pobjednik) Zoran Čeleketić Parovi muski -40 Agić/Hadžimehanović (pobjednici) Begović/Saračević Parovi muski +40 Miraščić/Mamić (pobjednici) Mušanović/Mahić Parovi muški +55 Brkić/Krak (pobjednici) Bijedić/Krvavac Parovi dame Šabović/Obralija (pobjednici) Cvjetić/Kurtćehajić Parovi mix Brkić/Šabović (pobjednici) Mahić/Kurtćehajić |

https://tuzlanski.ba/sport/tenis/uspjesno-zavrsen-tenis-fest-u-tuzli-urucena-priznanja-za-najuspjesnije-takmicare/

Komentariši