Mini HE na rijeci Žepi nećemo dozvoliti graditi

Workers Comp Benefits

Obaviješteni smo da predstavnici investitora i drugi pojedinci koji su interesnim sferama povezani s pokušajem izgradnje HE na Žepi, ovih dana obilaze sarajevska naselja u kojima su skoncentrisani Žepljaci. Koriste tu priliku da prošire dezinformacije i ponude spektakularna obećanja, grandiozne razvojne projekte, “kule i gradove”, tražeći pismeni pristanak za izgradnju.

 

 

 

Mini HE na rijeci Žepi nećemo dozvoliti graditi nikom i ni pod kojim uslovima!

Obaviješteni smo da predstavnici investitora i drugi pojedinci koji su interesnim sferama povezani s pokušajem izgradnje HE na Žepi, ovih dana obilaze sarajevska naselja u kojima su skoncentrisani Žepljaci. 

Koriste tu priliku da prošire dezinformacije i ponude spektakularna obećanja, grandiozne razvojne projekte, “kule i gradove”, tražeći pismeni pristanak za izgradnju.

Mjesna zajednica Žepa organizirala je zbor građana na kojem je jasno i nedvosmisleno iskazan stav Žepljaka o ne mogućnosti izgradnje HE na Žepi. To je zakonski i legitimni način iskazivanja volje građana, dok sve druge aktivnosti predstavljaju dezavuisanje javnosti i pokušaj svjesne obmane. 

Ukoliko ti pokušaju budu nastavljeni, Mjesna zajednica Žepa iskoristit će sve zakonske mehanizme građanskog otpora uništavanju naše životne sredine, a podršku našim akcijama pruža na hiljade naših zemljaka i ekološki osviještenih građana Bosne i Hercegovine. 

HE na Žepi neće graditi niko i ni pod kojim uslovima! Taj stav je kategoričan i ne ovisi o investitoru niti njegovim predstavnicima. Izgradnja mini HE zakonom je zabranjena u EU i FBiH, što predstavlja dovoljan argument za nastavak suprotstavljanja takvom projektu.

Komentariši