Muhamed Mustafić

 

Raduje  nas svaki uspjeh naših sugradjana a pogotovu kada oni postižu vrhunske rezulate u odnosu na uslove u kojima rade i djeluju.

Upravo se radi o ljudima koji su Rogaticu prisilno napustili zajedno sa svojim roditeljima kao desetogodišnji dječaci i djevojčice a sada u punoj fizčikoj i intelektualnoj zrelosti daju svoj  maksimum.

Jedan od njih je i Muhamed Mustafic koji je Rogaticu napustio kao desetogodišnjak  zajedno sa svojom familijom  i kao izbjeglica se nastanio u Visokom.



 Datum i mjesto rođenja  06. 04. 1981. Rogatica. 

Došao u RK “Bosna”  sezona 2004/2005 .

Pozicija desno krilo .

Visina/težina 183 cm/90 kg.

Reprezentativac BiH . 

 Muhamed Mustafic je rodjen 06.04.1981. godine u Rogatici gdje je i zapoceo svoje skolovanje  koje je nazalost prekinuto agresijom na BiH. Daljnje skolovanje je Muhamed nastavio u Visokom . Paralelno sa skolovanjem  poceo se baviti rukometom u visockoj Bosni, klubu sa bogatom rukometnom tradicijom. Njegov talenat i prije svega zalaganje i zelja za uspjehom su ga vrlo brzo izbacili na povrsinu. Treba svakako napomenuti da je i njegov otac , Rusmo, medicinski radnik koga svi u Rogatici poznaju , u mladosti imao afiniteta prema ovom sportu.   Kvalitet naseg Muhameda ubrzo doprinosi tome da se pocinju interesovati veliki klubovi za njega. Prelazi u RK Bosna iz Sarajeva i tu pocinje njegov meteorski uspon.Postaje standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

2006/07 sezona – rezultati ( Liga sampiona)

30.09.2006 MSK SIRS Povazska Bystrica  :  RK “Bosna” Sarajevo  (29:31) 2

08.10.2006 RK “Bosna” Sarajevo  :  Portland San Antonio  (22:32) 3

15.10.2006 RK “Bosna” Sarajevo  :  MKB Veszprém KC  (25:31) 1

22.10.2006 Portland San Antonio  :  RK “Bosna” Sarajevo  (34:26) 4

05.11.2006 RK “Bosna” Sarajevo  :  MSK SIRS Povazska Bystrica  (39:28) 5

11.11.2006 MKB Veszprém KC  :  RK “Bosna” Sarajevo  (34:24) 2

EHF CHAMPIONS LEAGUE 2006/07  ► RK “Bosna” Saraje… (BIH) 17 

Na kraju ove tabele , iza rezultata je broj postignutih golova naseg Muhameda. Kao sto se vidi , u sampionskoj ligi Muhamed je postigao 17 golova za Bosnu. 

 U RK Bosni je igrao  tri sezone a potom se opet vratio u visocku Bosnu , jer se u Visokom gaje ambicije za borbu za sami vrh.

 

 Evo sta ja Muhamed izjavio prilikom povratka u Visoko:

 “Uvijek je lijepo vratiti se kuci i drago mi je sto visocka Bosna opet slaze jednu mocnu ekipu koja ce se boriti za trofeje.Moram iskoristiti ovu priliku i reci da moj dolazak u visocku Bosnu nema nikakve veze sa eventualnim prelaskom Halilbegovica u sarajevsku Bosnu.Ja sam vec desetak dana slobodan igrac i to nakon sporazumnog raskida ugovora sa Bosnom(S) i u Visoko sam stigao zato sto mislim da je to trenutno najbolje rjesenje za mene,a ne zato sto mi je to nametnuto”,objasnio je Mustafic.”Visoko je grad koji zivi za rukomet i kad stanje u klubu nije najbolje,a sad kad imamo velike ambicije,vjerujem da ce to biti prava “ludnica” i da mozemo napraviti odlicne rezultate,kako u domacim takmicenjima,tako i u Evropi”,zakljucio je Muhamed Mustafic. 

Za ovog mladog Rogaticana radi vrijeme i o njemu ce se jos cuti a ja pomalo sa sjetom primjecujem  da se Muhamed vraca kuci u Visoko a ne kuci u rodnu Rogaticu..

 

 

 

Komentariši