Fočaci upali u zasjedu

Fočanski policajci presjekli su još jedan kanal šverca droge iz Crne Gore u BiH. Uhapsili su dvojicu krijumčara i zaplijenili oko dva kilograma marihuane. Kako “Fokus” saznaje uhapšeni su Aleksandar Škipina (23) i Branko Drakulić (24), oba iz Foče. Škipina je bio na uslovnom dopustu jer je prije mjesec dana pušten iz zatvora, gdje je bio na izdržavanju kazne za drugo djelo. Inače su oba višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela i poznati su istražnim organima. Uhapšeni su na području Foče u četvrtak, u kasnim popodnevnim časovima.

Centar javne bezbjednosti IS u petak je saopštio da je podnio izvještaj protiv pomenute dvojice koji se sumnjiče za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

 

Operativnim radom na terenu, radnici Grupe za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga Stanice javne bezbjednosti Foča, 3. aprila, došli su do saznanja da se iz Trebinja prema području opštine Foča kreće polo u kojem se nalaze kriminogena lica, te da postoji mogućnost da isti posjeduju opojnu drogu.

– Na magistralnom putu Gacko – Foča, u mjestu Bukovica, saobraćajni policajci su zaustavili navedeno vozilo nakon čega su oba lica pokušala pobjeći. Uz pomoć kriminalističke policije, imenovani su uhapšeni i privedeni u policijsku stanicu – navodi se u saopštenju CJB IS.

Kako saznaje “Fokus”, Škipini u Drakuliću je bila postavljena zasjeda u koju su upali.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak i uz saglasnost tužioca, pretresen je automobil i dvojica uhapšenih. U ruksaku s kojim je Škipina pokušao pobjeći, pronađena su dva pakovanja droge omotana selotejpom, u kojem je pronađeno oko dva kilograma marihuane.

Škipina i Drakulić su u petak, uz izvještaj, predati u nadležnost tužilaštva.

Nakon saslušanja, tužilac Žarko Milić zatražio je pritvor za pomenutu dvojicu osumnjičenih o čemu će odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Foči.

Komentariši