Droga i pucnjava

Dana 17.04.2007.godine  oko  14,20 sati, u ulici Trg grada Prato, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije III PU lišili su slobode D.D., rođen 1981.godine u Sarajevu i H.S., rođen 1984.godine u Rogatici, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

 

Prilikom pregleda kod istih su pronađena i oduzeta 3 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu Heroin. O prednjem je obaviješten tužialac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv D.D. i H.S. će biti preduzete zakonom predviđene mjere. 

 

 Rogatičanin Ć.V. narušavao javni red  

Dana 30.03.2008.godine u 23,40 sati, službenici policije III PU lišili su slobode Ć.V., rođen 1959.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Isti je navedenog dana oko 21,45 sati u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, ispalio 3 metka iz vatrenog oružja. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. Od Ć.V. je oduzet pištolj marke »CZ«, cal. 7,62 mm sa okvirom bez municije i oružni list.   O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.  Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.   

 

Komentariši